בואו לאכול – אני מבשל

כל מי שתמיד מתלוננים שאני לא מזמין אותם לטעום מהבישולים שלי – זו ההזדמנות שלכם • ביום שלישי הקרוב אני מתארח במטבח של הקורדוברו בר יין בפלורנטין • יהיה שמח ו(בתקווה) גם טעים

הקורדוברו, בר היין והמטבח החמוד שבפלורנטין, לא מפסיק להפתיע בתחום האוכל. בחודש שעבר הם אירחו שם את תחרות הבויאבז  הראשונה של תל אביב (שבה ניצח בתום קרב לא קל מאיר אדוני מכתית), ומהשבוע הבא, עם תחילת חודש מרץ, הם משיקים את "מהמקלדת למטבח". מדובר בפרויקט במסגרתו מדי יום שלישי במהלך החודש יתארחו בלוגרים מתחום האוכל לערב אחד במטבח עם מנות הדגל שלהם. למרבה השמחה (וגם הפאניקה) אני נבחרתי להיות המתארח הראשון – ואתם יותר  ממוזמנים.

זה ייקרה ביום שלישי הקרוב, הראשון במרץ, החל משבע בערב. זה מה שאני מתכוון להגיש שם:

שרימפס צרובים על מסבחה של עדשים שחורות – מנת האודישנים שלי מ"מאסטר שף", שהזכירה לאייל שני את ירושלים (למרות שאני בכלל כיוונתי לאבו חסן).

סשימי ישראלי – פרוסות של דג ים נא, ירקות צרובים, יוגורט, זיתים, חריף ועוד כמה דברים טעימים.

מיטבולז, פלפלים, פולנטה – כדורי בשר עם פרמזן ומוצרלה בתבשיל פלפלים צבעוני פיקנטי על מצע פולנטה חמאתית.

משהו מתוק – מרק קריר של הדרים מבושלים בקאווה עם תבלינים מחממים וקליפות הדרים מסוכרות.

יכול להיות שיהיו עוד כמה הפתעות (כמו למשל הופעת אורח של כוכבת הבלוג האמיתית, סבתא רחלה), וכמובן שבמקביל יוגש גם תפריט האוכל הרגיל של הקורדוברו, יחד עם הרבה קאווה, יין, בירה ומצברוח טוב.

מומלץ להזמין מקומות מראש בטלפון 077-4060771. הערב ייצא לדרך בשבע וימשיך עד שייגמרו השרימפס או עד שאני אפול מעולף מאלכוהול לתוך סיר מרק ההדרים, מה שייקרה קודם. בכל מקרה, אני בטוח שיהיה מאוד כיף, מקווה שיהיה גם טעים, ואשמח שתבואו להרים איתי כוסות, לאכול ולחוות דעה.

הבלוגרים מתכוננים. מימין לשמאל: מעיין, יובל, נטלי, מעיין, טל, אנוכי וצחי (ביג ג'ק)

וזה מה שצפוי בקורדוברו בהמשך חודש הבלוגרים מדי יום שלישי:

8.3 חוגגים את יום האישה הבינלאומי (ואת פרסום גזר הדין של משה קצב שאמור להתרחש באותו יום) עם מירב אליהו מהבלוג cooknbake. בתפריט: סלט חצילים ופלפלים פיקנטי, מרק ארטישוק וברוקולי מוקרם, כדורי עוף עם ארטישוק וסלרי, עוגת גבינה אפויה קלאסית.

15.3 צחי אביב, הלא הוא bigjack מהבלוג "אוכל וחיות מבית טוב", מגיע לתת בראש עם שרימפס בקוקוס וקארי אדום, שקדי עגל בזיתים ולימון כבוש, חריימה להמונים וצלי אוסובוקו ושפונדרה בבירה.

22.3 נציגי אתר שמנמנ.ים, יובל שחורי וטל סורסקי משלבים כוחות ומגישים מרק פלפלים, שלישיית ברוסקטות, שלישיית קסדיות, ארטישוק ממולא בצ'ילי קון קארנה, קרם טפיוקה וגם פירות יבשים עם זביונה.

29.3 אחרונות ובהחלט חביבות יעלו ויבואו צמד המוכשרות מעיין נדיר (קולינרי ועוד) ונטלי לוין (עוגיו.נט). הם יכינו מרק קרם חצילים ולבנה, פטה כבד עוף ברוטב דובדבנים, קובה מטוגנת, טיבון טלה על עדשים שחורים, פונדנט שוקולד, מלבי שמנת עם תותים ועוגת שקדים ואוכמניות.

אם אתם קוראים את הבלוגים האלה, מאוד כדאי לכם לבוא לטעום ולפרגן. אם אתם לא מכירים עדיין את הבלוגים האלה – כדאי לכם מאוד להכיר ואז לבוא, לטעום ולפרגן. שיהיה לכולנו חודש מרץ טעים ונפלא, ותודה לקורדוברו בר יין על היוזמה הברוכה ועל הגשמת החלומות (שלי, אבל אני מניח ששל כל החבר'ה שמשתתפים) להפוך לערב אחד לשפים.

פורסם בקטגוריה חדשות, כללי, עם התגים , , , , , . אפשר להגיע לכאן עם קישור ישיר.

12 תגובות על בואו לאכול – אני מבשל

  1. מאת גיל‏:

    איזה כיף! באמת נשמע כמו חלומו של כל בלוגר אוכל, ובטח שבמקום כיפי כמו הקורדוברו.
    האמת שכל אחד מהערבים האלה נשמע מעולה וצריך להחליט לאיזה מהם הולכים… אולי להפוך את יום שלישי במרץ ליום קבוע בקורדוברו??

  2. מאת maayan‏:

    עוד פחות משבוע זה יקרה.. כשחושבים על זה לך יש רק עוד שבוע להיות בלחץ.. לי יש עוד חודש פלוס!
    התפריט שלך נשמע נהדר ואני יודעת שאני הולכת להבריז מהעבודה כדי להגיע ולטעום את המנות שלך.. תשמור לי בצד :)

  3. מאת CooknBake‏:

    מתחיל להיות מרגש!! זה הולך ומתקרב ואני כולי מחכה לזה.

    בהצלחה עמית, בטוחה שיהיה איתך ערב נפלא :-)

  4. הייתי רוצה להיות שם. פעם הבאה בעיר הקודש!
    שיהיה בהצלחה (:

    • אני חושב שבתור אחת הקוראות הנאמנות ביותר את צריכה להיות שם באמת :)

      משהו כזה בעיר הקודש זה רעיון מצוין, אם כי אני חושש שהמטבח של התקליט יהיה קצת קטן מדי…

  5. מאת מתן‏:

    בהמשך לשיחתינו במזנון, זהו האתר של זוגתי המדהימה!
    http://gourmeow.wordpress.com/
    היא מבשלת ואני מצלם ואוכל.
    נשמח לשתף פעולה בבלוג אורח, אצלינו או אצלך..

    • מתן, הצילומים מקסימים והאתר ניראה מעולה. הרגתם אותי עם המנה של השומר, הסרדינים והקרם פרש. ניראה מושלם. ברגע שיהיה לי טיפה יותר זמן אני אעשה אצלכם קריאה יסודית יותר (אחרי יום שלישי בקורדוברו, אני מאמין…)

      נשתמע בקרוב, ותודה על הקישור – לא הצלחתי למצוא את האתר כי לא ידעתי שהוא באנגלית…

  6. מאת א‏:

    עמית, רציתי להודות לך על הערב הנהדר שבילינו אני, והאשה שאיתי, ביום שלישי האחרון בקורדוברו. איך שראיתי את הפוסט שלך בנושא, חשבתי שזה יהיה נחמד כדי לצאת מהשיגרה, ואכן לא התאכזבתי.
    האוכל היה טעים במיוחד, לא פיספסת באף מנה, ואם הייתי יכול הייתי לוקח עוד הביתה. נראה היה שגם אתה נהנת למרות ההתרגשות.
    (לא שכחתי את קציצות הלחם של הסבתא, מסור לה שהכשרון עבר גם לדור ההמשך)
    שוב תודה, אם יהיו עוד מבצעים כאלו, אני נרשם מראש.

  7. מאת זהבה‏:

    צחי בוקר טוב . הייתי רוצה עזרה ממך. בחג סוכות רוצ להכין צלעות בודדות [לא מחוברות] בתנור גריל.
    האם אפשרי? כיוון שתמיד הכנתי בסיר גריל חשמלי והכמות יותר גדולה רוצה להכין בתנור. האם לשים מים בתבנית ומעל רשת עם הצלעות? ואם כן באיזה חום הגריל? תודה ושנה טובה וחתימה טובה

להגיב על עמית אהרנסון לבטל

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים

תגי HTML מותרים: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>