קציצות מהסרטים – מיטבולז ברוטב פלפלים

התבשיל הצבעוני הזה מתחנן לליווי של מוזיקה איטלקית ופולנטה • אבל מסתבר שגם רדיו לב המדינה ולחם אחיד יילכו איתו מצוין • משילוב של רעיונות מ"דינר רש" ואייל שני, כנראה, חייב לצאת טוב

בסרט המופת הקולינרי "דינר רש" (שכבר ידוע ומוסכם כי הוא אחד מסרטי האוכל הגדולים בהיסטוריה), יש סצינה שבה הבעלים של המסעדה, לואיס קרופה, מתלונן שכבר לא נשאר לו מה לאכול שם, כי הכל פלצני מדי. או אז הטבח האהוב עליו מכין במיוחד בשבילו מנה של נקניק איטלקי עם פלפלים מטוגנים. זו המנה שעמדה לנגד עיני כשניגשתי בפעם הראשונה להכין את הקציצות האלה. התוצאה אולי קצת פשוטה מכדי להיות מוגשת במטבח של המסעדה ב"דינר רש", אבל תעשה שמח במטבח שלכם, באחריות.

כשמבשלים סיר מהקציצות האלה אי אפשר שלא לדמיין מוזיקה איטלקית ברקע, מפה משובצת ואיזה מאמא איטלקיה עם ראש קשור שבוחשת ובוחשת בסיר. אחרי שטועמים מגלים שהמתכון עובד יופי גם עם רדיו לב המדינה ברקע ובלי שיער על הראש בכלל. רוטב הפלפלים מבוסס על עקרון שאימצתי מאייל שני – המון המון פלפלים קרועים ביד, מטוגנים על אש חזקה בשמן זית ואז מבושלים בנוזלים של עצמם. התוצאה היא מעין ראגו פלפלים ניחוחי בצורה מופרעת כמעט, שטעים מאוד גם כמו שהוא (והכי טעים, לדעתי, על חתיכת לחם קלוי עם הרבה טחינה).

את הקציצות הבסיסיות העשרתי כאן במוצרלה ובפרמזן, שהופכות את התבשיל למושחת הרבה יותר. מי שיש לו בעיה עם שילובים מופגנים של בשר וחלב בהחלט יכול לוותר על הגבינות. זה עדיין יהיה טעים (אבל פחות. מצד שני, אולי תגיעו לגן עדן, שזה סוג של יתרון).

את הקציצות האלה הגשתי בערב שבו בישלתי בקורדוברו על מצע של פולנטה חמאתית, והן זכו לשבחים מקיר לקיר. האמת היא שאפילו לא חייבים פולנטה. אפשר להסתפק בג'בטה טרייה שאותה מרוקנים מכל התוכן, ממלאים בקציצות, ומועכים קצת. סנבדיץ' מיטבולז מהמוצדקים.

זה מה שצריך

לקציצות (בערך 40 קציצות קטנות):

  • קילו בשר בקר טחון (מעורב בקצת שומן כבש בשביל הטעם)
  • 2 ביצים
  • בצל אחד גדול (או שניים קטנים)
  • פלפל ירוק חריף קצוץ דק
  • 4  שיני שום
  • חופן עלי אורגנו
  • פרמזן מגורדת דק (בערך 100 גרם)
  • מוצרלה קשה מגורדת גס (בערך 150 גרם)
  • קליפה מגורדת מלימון שלם
  • פירורי לחם (כמה כפות)
  • הרבה פלפל שחור טחון גס
  • מלח
  • שמן זית

לתבשיל הפלפלים:

  • 8 פלפלים גדולים מכל הצבעים, עם רוב לאדומים (למשל 4 אדומים, שניים ירוקים, כתום וצהוב)
  • 1-2 פלפלים חריפים ירוקים
  • שמן זית
  • מלח
  • 4 עגבניות מגורדות גס (או קופסה קטנה של עגבניות תמר מרוסקות)
  • אורגנו

מתחילים להכין קציצות (וגם שומר אפוי, ומרק הדרים. אבל זה לפעם אחרת)

מתחילים בהכנת תערובת הקציצות: קוצצים דק מאוד את הבצל, האורגנו, הפלפל הירוק החריף (ללא עוקצים וגרעינים), והשום (אפשר לכתוש). מערבבים בקערה גדולה עם הבשר ומוסיפים שתי ביצים, את הגבינות, מעט פירורי לחם (2 כפות אמורות להספיק), 3 כפות שמן זית, קליפה מגורדת מלימון שלם, הרבה פלפל שחור גרוס ומעט מלח (קחו בחשבון שהפרמזן מלוחה).

כשמתבלים את התערובת לקציצות חשוב לזכור שהפרמזן מלוחה. להיזהר עם המלח ולהוסיף אחרי שטועמים

לשים את התערובת היטב ומקפידים למעוך אותה בין האצבעות כדי לפזר את המרכיבים באופן אחיד ולקשור את הבשר כמו שצריך. טועמים, מתקנים תיבול ונותנים לתערובת לנוח קצת. בינתיים מכינים את בסיס תבשיל הפלפלים.

פלפלים, מלח, שמן. מפתיע כמה מעט צריך בשביל להפיק משהו טעים

קורעים את הפלפלים בידיים לנתחים לא אחידים בגודלם לתוך סיר ברזל כבד וגדול. קורעים גם את הפלפל החריף (מי שלא אוהב חריף יכול להרחיק את הגרעינים). יוצקים לסיר לפחות חצי כוס שמן זית, וזורים על הפלפלים מעט מלח. מציתים את הלהבה הכי חזקה בכיריים. לא בוחשים עד שהשמן מתלהט ומהסיר עולה ריח חזק של פלפל.

על אש חזקה. הפלפלים מבריקים מהשמן, ואת הריח אפשר כמעט להרגיש אפילו בתמונה

בשלב הזה בוחשים בערך פעם בדקה למשך כחמש דקות, עד שכל הפלפלים מבריקים מהשמן ומצריבת המתכת, הצבע שלהם זורח והשמן נצבע בגווני פלפל. מנמיכים את הלהבה לאש בינונית, מכסים את הסיר, ומניחים לפלפלים להתבשל כ-20 דקות, במהלכן בוחשים מדי פעם. הפלפלים יפרישו לא מעט נוזלים, והם אלה שייתנו אחר כך את הטעם לרוטב.

תבשיל פלפלים. שימו כף מהדבר הזה על לחם עם טחינה ותתאהבו

יוצרים מהקציצות כדורים עגולים קטנים (בערך בגודל של כדור פינג פונג), מגלגלים בפירורי לחם ומטגנים משני הצדדים להשחמה יפה.

ערוכים לטיגון, תבשיל הפלפלים כבר מחכה בסיר הכתום

עגבניות מרוסקות, פלפל שחור, אורגנו ושום. תכלס, אפשר גם פשוט לשפוך את זה על פסטה ככה

כשכל הקציצות שחומות ומטוגנות מוסיפים לסיר הפלפלים את העגבניות המרוסקות, חופן נדיב של אורגנו, עוד קצת פלפל שחור ואת הקציצות. אפשר להוסיף בשלב הזה גם עוד כמה שיני שום קצוצות או עוד חריף למי שאוהב. מביאים לרתיחה ומבשלים על אש בינונית בערך חצי שעה.

מרעננים עם קצת אורגנו טרי שייחזק את העוקץ האיטלקי

זהו, מקשטים בעוד קצת עלי אורגנו או אפילו טימין, ומגישים על פולנטה. גם פסטה תעשה פה יופי את העבודה, וגם, כמו שכבר אמרתי קודם, אפילו סתם לחם שיספוג את כל הרוטב לתוכו. מי שרוצה לארח עם המנה הזו אפשר להכין את תבשיל הפלפלים יום קודם, ואפשר אפילו להכין את כל הסיר מראש. הטעמים רק ישביחו ויעמיקו אחרי לילה במקרר, כדרכם של תבשילים. בתיאבון.

ממש בא לי קציצות עכשיו. ולכם?

פורסם בקטגוריה אוכל בבית, עם התגים , , , , , , , , . אפשר להגיע לכאן עם קישור ישיר.

21 תגובות על קציצות מהסרטים – מיטבולז ברוטב פלפלים

  1. מאת נעמה או your mama‏:

    את "דינר רש" ראיתי כמה וכמה פעמים – אכן סרט קולינרי נפלא.
    בקציצות האלה יש שילוב נכון של ביתי [מבית] ושל איטלקי, וההגשה שלך בקורדוברו על פולנטה עשתה להן עוד יותר טוב. מנה טעימה והכתיבה כרגיל…….

  2. מאת דנמלמד‏:

    מרגש. אופףף איך בא לי על זה.

  3. לשאלתך גם לי ממש בא קציצות עכשיו

  4. מאת נאמני יום כיפור‏:

    איזה חגיגה. הכי כיף קציצות. ואלה קציצות מאוד מאוד טעימות

  5. מאת אימא של ני"כ‏:

    כתיבה נהדרת, תמונות מרהיבות והמתכון נופת צופים

  6. מאת גניה‏:

    יופי של מתכונים. הצילומים וההסברים המפורטים, הסגנון הפשוט והידידותי, כולם תורמים לרצון לרוץ ולנסות. תודה

  7. מאת אלון‏:

    אי אי אי כמה שאני רעב
    אבל מה עם מתכון לפולנטה ?

    • בבקשה אלון:
      קילו קמח תירס (ממש לא פולנטה אינסטנט)
      4 ליטר נוזל (עדיפות לחצי מים חצי חלב)
      חמאה (לפחות 100 גרם)
      פרמזן

      העקרון הבסיסי להכנת פולנטה הוא 4 ליטר נוזל לכל קילו קמח. אפשר לשחק עם הרכב הנוזל לפי הטעם: רק מים, רק חלב, או גם וגם. אני משתמש בחצי חצי בערך.
      ממליחים את נוזל הבישול היטב ומביאים אותו לסף רתיחה. כשהוא חם אבל לא רותח מוסיפים את קמח התירס תוך בחישה מתמדת. הכי טוב ליצור מעין מערבולת במרכז הסיר ולהזליף פנימה את הקמח כדי למנוע היווצרות גושים.
      אחרי שכל הקמח מתווסף מקטינים את האש וממשיכים לבחוש כל הזמן, בעיקר כדי שלא יווצרו גושים וכדי שהעסק לא יידבק לתחתית הסיר.
      אחרי בערך חצי שעה זה אמור להיות פחות או יותר מוכן. מוסיפים חמאה ופרמזן, ונהנים מאוד.

      • מאת אלון‏:

        תודה עמית,
        בהחלט ינוסה בקרוב.

        מצטער שפספסתי את הערב בקורדוברו, בפעם הבאה.

  8. מאת bigjack‏:

    איזה יופי של מנה
    מצטער שפיספסתי את ההזדמנות לטעום :(

  9. מאת cooknbake‏:

    עמית, מהקציצות האלה אכלתי בקורדוברו שבוע אחרי שהכנת אותן ונהנתי מכל ביס!
    הכינו לי סנדויץ' של חצי ג'פטה מרוקנת מתוכן וממולאת בקציצות הנהדרות שלך עם המון רוטב פלפלים. נהנתי מכל ביס!

    ינוסה בבית!!

  10. מאת אלה‏:

    מיטבולס מילה מגעילה

  11. מאת רועי‏:

    היי עמית, המתכון נהדר.

    אני הכנתי את זה בגרסת קציצות (=גדולות במעט מהמיטבולס) נטולות גבינות מטעמי כשרות. עקב מחסור באורגנו בוצעה המרה לפטרוזיליה. אני אישית שרפתי את הפלפלים (אבל זה עניין של טעם). סיימתי עם קצת פחות רוטב (אבל אני משער שהוא היה במעט יותר מרוכז מרוטב שייצא כשלא שורפים את הפלפל), שהונח עם הקציצות על פסטה (טליאטלה, שהקופצה קלות עם יין לבן וקורטוב מלח במחבת שבה טוגנו הקציצות- כך שהיא ספגה גם מטעמיהן; ובכלל, הפסטה שאיתה התבשיל הזה יילך הכי טוב צריכה להיות רחבה). בהחלט מעולה.

    שבוע טוב.

    • אהלן רועי,
      שמח לשמוע שיצא מוצלח גם אחרי ההתאמות. אין ספק שטעם של פלפל קלוי יכול רק להחמיא במקרה הזה, כמו גם השילוב עם פסטה.
      שבוע מצוין שיהיה.

  12. מאת יעל‏:

    הולכת להכין כבר בסופשבוע

  13. מאת מיכל‏:

    מתכון מעולה. הכנתי אותו עשרות פעמים ואנחנו מתים עליו בבית. תודה

  14. מאת דאשה‏:

    ?המתכון נראה מצויין! שאלה- אפשר להמיר את בשר הבקר בבשר הודו טחון

להגיב על עמית אהרנסון לבטל

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים

תגי HTML מותרים: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>