סינבון בדרך לישראל (ולא לפלסטין)

רשת מאפי הקינמון הסופר-מושחתים "סינבון" תפתח בקרוב סניף ראשון בתל אביב • אבל באתר החברה הראשי פרסמו שהזיכיון האזורי הוא דווקא בפלסטין • בעקבות הפרסום כאן  תוקנה הטעות

כל מי שביקר מימיו בקניון או בשדה תעופה אמריקאי נתקל מן הסתם בקטסטרופה הדיאטטית המדהימה שנקראת "סינבון". למי שלא מכיר, נסביר בקצרה שמדובר פשוט בשבלול של בצק שמרים ספוגי ועסיסי, מפוצץ בסוכר מקורמל וטונות קינמון, כשמעל הכל ציפוי של שמנת וסוכר. משהו שרק אמריקאים יכולים להמציא, וששום ביקור בארצות הברית, בעיקר אם אתם חובבי פחמימות מתוקות, אינו שלם בלעדיו. עכשיו הוא מגיע לישראל.

מי שעבר בשבועות האחרונים באזור קולנוע גת כנראה שם לב לשלט הגדול שמכריז על פתיחתו הקרובה של סניף סינבון הראשון בארץ, ברח' אבן גבירול 62. הסניף הראשון, שיהיה כשר, צפוי להיפתח בסוף יולי. מאחורי המהלך עומדת חברת אר.או.קיי השקעות, שרכשה את הזיכיון מתאגיד "פוקוס בראנדז" האמריקאי, וצפויה להשקיע בהקמת הרשת בישראל ובפרסום סכום של כ-20 מיליון שקל.

בקרוב = סוף יולי. אבן גבירול 62, הפינה של קולנוע גת

אז הכל טוב ויפה, רק שבסינבון העולמית כנראה פחות מתרגשים מהמהלך – באתר הבית של החברה, בחלק שבו מפורטות כל המדינות שבהן ניתן כבר זיכיון לרשת – ישראל עדיין לא מופיעה. פלסטין, לעומת זאת, דווקא כן. מישהו אמר משבר פוליטי אפוי בניחוח קינמון?

מקום טוב אמצע. סינבון במזרח התיכון - פלסטין יש, ישראל אין. לחצו להגדלה

בעלי סינבון בישראל מסרו בתגובה: "האתר העולמי של סינבון יעודכן בקרוב גם לגבי התרחבות הרשת לישראל. לפני כארבע שנים רכש איש עסקים פלסטיני את הזיכיון לפתיחת סניפי סינבון בשטחי הרשות, אולם בשל קשיים כלכליים המהלך טרם הושלם. אנחנו שמחים לראות שלא רק אהבה לחומוס משותפת בין עמי המזרח התיכון".

והנה עדכון: בעקבות פניית "מדבר מהבטן" יצרו זכייני הרשת בישראל קשר עם ההנהלה העולמית, והטעות תוקנה. כעת פלסטין אינה מופיעה ברשימה, אבל ישראל דווקא כן. מי אמר שעיתונות אוכל לא יכולה להביא שינוי?

צעד קטן לשלום, צעד גדול לסינבון. הגירסה המתוקנת באתר העולמי

ואגב – פוליטיקה לא תהיה הבעיה היחידה של הרשת בישראל. ההיסטוריה מלמדת שהציבור הישראלי לא ממש מאמץ בהתלהבות רשתות אמריקאיות של מזון מהיר, ובעיקר לא רשתות מתוקות. די להזכיר את ההתרסקות של סטארבאקס בארץ וגם את הכישלון המתמשך של דאנקן דונאטס. אני חושב שזה קשור לעובדה שהמתוק האמריקאי הוא פשוט מתוק מדי לרוב הישראלים. כשנמצאים בחו"ל זה נחמד וטעים, וגם אני לא מוותר על סינבון אחד בביקור באמריקה. אבל זה לא משהו שאוכלים על בסיס יומי.

ועוד נתון פתיחה שיש לקחת בחשבון – מאפה קינמון הוא הרבה דברים, אבל בטוח שדיאטטי הוא לא. ובמציאות שבה הסועדים מודעים יותר ויותר למה שהם מכניסים לפה ולגוף מאפה שמכיל בין 880 קלוריות (לסינבון קלאסי) לבין 1080 קלוריות (לגירסת הקרמל והפקאן) צפוי להיתקל בהרמת גבה.

בכל מקרה, כל כניסה של רשת מזון עולמית גדולה לארץ היא בעיני דבר מבורך, ויהיה מעניין מאוד לראות את הקליטה של סינבון בישראל. אני גם די בטוח שברגע שהתנורים יתחילו לעבוד וניחוח הקינמון הפסיכי שאופף את הסניפים בחו"ל יתחיל להתפזר ברחובות תל אביב כל הוויכוחים על דיאטה וטעם יישכחו. כי באמת שקשה לעמוד בפני ריח של סינבון טרי. אני, בכל מקרה, בטוח שארוץ לטעום. בכל זאת, מאז הפעם האחרונה בארצות הברית כבר עברו כמעט שנתיים…

אולי זה מה שיביא את השלום למזרח התיכון? כשכולם פה יהיו מסטולים מסוכר ופחמימות הם בטוח יפסיקו לריב

פורסם בקטגוריה חדשות, עם התגים , , , , . אפשר להגיע לכאן עם קישור ישיר.

22 תגובות על סינבון בדרך לישראל (ולא לפלסטין)

  1. מאת איריס‏:

    איך אתם אוהבים להגזים יש גם מאפים של 290 ו 350 וגם 390 קלוריות, נכנסתי לאתר של הרשת וראיתי שהדברים עם הכי הרבה קלוריות זה המאפים הגדולים שלפחות שניים או שלושה יכולים להנות ממאפה אחד כזה, די "לפרגן" אפשר להיות סתם נחמדים, אין על המאפים האלה בעולם, דבר אחד אני רוצה להזהיר זה ממכר!

    • מאת ביטון יפה‏:

      בקרתי לפני כשנה בניו יורק ואז בפנמה התאהבתי במאפה הקינמון זה משהו אדיר טעים ביותר.תמיד רציתי לפתוח איזה קפה עם מאפה כזה.היום אחרי שזה הגיע לארץ אשמח לפתוח סניף בצפון כזכיינית שאוהבת את המוצר

  2. מאת קורל‏:

    שיהיה במזל והצלחה לרשת!

  3. מאת אסף‏:

    רק האמריקאים יכולים לייצר משהו שהוא גם מעולה וגם דוחה…
    גם חבר שלי לואי סי קיי אוהב את זה…
    http://www.youtube.com/watch?v=fp-j72ALHHs

  4. מאת מיה‏:

    הקיורטוש והצ'ורוס, בעלי לא מעט קלוריות בעצמם, תפסו בארץ לא רע, שלא נדבר על הסופגניות. אז אולי עוד יש תקווה גם לסינבון.
    כרגע, אני שמחה שאני כבר לא גרה במרחק הליכה מכיכר רבין.

    • מיה, אל תשכחי שקיורטוש אף אחד לא אוכל לבד, וסינבון הוא אישי. אבל זה לא העניין הקלורי כמו העניין של הטעם הבסיסי, השונות של המתוק – יש דברים מסוימים שהם טעימים רק בחו"ל. דונאטס למשל.

    • מאת נגה‏:

      מה משמח אותך בזה? נסיעה לא מורידה קלוריות.

  5. מאת יובל‏:

    קיבינימט, אני יכול להריח כבר את הריח. כשזה פעם פעמיים בשנה כשאני בארה"ב זה בסדר, אבל עכשיו שיש משהו יחסית קרוב זה רע, רע מאוד.

    אני אמור להיות בווגאס עוד שבועיים, כך שכשאבקר בסניף החדש תהיה לי דרך להשוות מול "טעם טרי".

  6. מאת Gרר‏:

    יאאאאאאאאאאאאאאאא כמה פעמים פינטזתי שהדבר המושחת הזה יגיע לארץ וכמו שכתבת ביקור בארצות הברית באמת לא יכול להיות שלם בלעדיו.
    מבחינת הטעם – אני מאמין שהסינבון יכול לקלוע לטעם הישראלי. הדאנקן דונאט נגע בנקודה רגישה: הסופגניות, שבארץ התקבעו בתודעה כמאכל של חנוכה ולא כמשהו שאוכלים כל יום, שלא נדבר על זה שהטעם של הדונאט מאד שונה מהסופגניה הרגילה, הבצק שלו קצת מוזר ואכילה שלו זה סיכוי של 80% לקבל צרבת. עם נתוני פתיחה כאלה לא היה לו סיכוי להתקבל בארץ.
    הסינבון, לעומת זאת, מאד מזכיר עוגת שמרים רגילה, כזו שישראלים מאד אוהבים ואוכלים באופן קבוע ולא רק פעם בשנה, רק שהוא "משדרג" אותה מאד.
    מה שקצת בעייתי לי הוא המיקום: הסינבון מתאים יותר בתור משהו שמנשנשים בקניון עם מזגן, אפילו תוך כדי הליכה, ולא מסתדר לי כמשהו שאנשים יאכלו ברחוב מיוזע ומעושן ובטח לא משהו שאנשים ישבו סתם ככה חצי שעה לאכול כדבר בפני עצמו. לדעתי כבר טעות ראשונה.
    גם השם בעייתי – סינבון מצלצל לי יותר מדי כמו סינטבון, סבון הכביסה המגעיל של פעם. מקווה שיעשו איזה עיברות נחמד לשם.
    ואחרון חביב – אני מקווה שהאיכות תהיה כמו בארצות הברית, הן מבחינת הטעם והן מבחינת המרקם. אם זה יהיה "פלופי" זה לא יחזיק מעמד.

  7. מאת מיכל בר-שחר‏:

    או אלוהים.. .. השחיתות המגרה הזאת כ"כ קרובה לביתי. נראה שאין מנוס מלעבור דירה

  8. מאת עלמה‏:

    מעניין באמת אם זה יקלט כאן. לא אשכח את הביקור הראשון והאחרון שלי בדנקן דונאסט בקניון מלחה בירושלים, אי שם בעברי. זה היה נורא מגעיל, ומאז יש לי חשדנות בריאה בנוגע למאפים אמריקאים.

  9. מאת להב‏:

    אני מוותר גם על הטעימה.
    סיכוי הצלחה שלהם מעטים, למעט ההתלהבות של התחלה.
    רשת של שווארמות גורמה, הייתה מצליחה.

  10. מאת דניאלה‏:

    חוץ מזה שהם מעוד מתוקים, כמה שאמרת ,וגם אני לא בטוחה שזה מתאים לחיך הישראלי (כמו דאנקן דונאטס) יהיה מעניין לראות אם המחיר יהיה כמו בארצות הברית או הרהב יותר יקר כמו ההבדל בין ארוחה במקדונלדס בחו"ל ובארץ

  11. מאת ציון אלגרישי‏:

    איך יוצרים איתכם קשר טלפוני ???????
    לזכיינות??

  12. מאת ציון אלגרישי‏:

    איך יוצרים איתכם קשר טלפוני ???????
    לזכיינות??
    הנייד שלי 050-7939313

  13. מאת חיים‏:

    בינתיים הסניף שם די מעצבן ויוצר תור מלאכותי בחוץ בשביל הפוזה. בסך הכל 2-3 אנשים בסניף ועוד 8 ממתינים בחוץ בתור.
    נותן להם מקסימום שנה עם היחס הזה. דרך אגב, המאפה הגדול עולה 17 שקלים.

  14. מאת סמי‏:

    טעים פצצה מיקום עוד יותר קרוב לבית הכי טעים בעולם כל הכבוד

  15. מאת סמי‏:

    קמצנים לכו הביתה איכס

  16. מאת יוסי‏:

    טעיםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםם

  17. מאת שמשון‏:

    ראה
    http://www.cinnabon.com/location.aspx
    ישראל נמחקה למרות שיש כבר שני סניפים …
    ופלשתין כן שם …

להגיב על דניאלה לבטל

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים

תגי HTML מותרים: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>