סילבסטר נוסח האח הגדול

עזבו אותי ממסיבות מיוזעות, מסעדות צפופות ורומנטיקה בגרוש • מבחינתי המקום הכי טוב לפתוח בו שנה הוא בארוחה שאחי ואשתו מבשלים • כשתראו את התמונות תבינו למה • שנה טובה שתהיה

אוכל, כמו שבטח כבר הבנתם מקריאה פה, הוא עניין די מרכזי אצלי במשפחה. כולנו אכלנים מושבעים, שתיינים מסורים פלוס, וכמעט כולנו (מצטער אבא) גם בשלנים. במובן הזה (ובעצם בכל המובנים) נטע, אשתו של אחי שהצטרפה למשפחה לפני כמה שנים, היא תוספת מבורכת ביותר. היא ואחי, שמשלימים זה את זו לא רק במטבח, הפכו לסיירת קולינרית מובחרת: נטע אופה לחמים מדהימים, מכינה סלטים וסוגרת את הפינות המתוקות – איתי עובד על הפס החם, מפלט דגים, מאלתר מנות, מצלחת ומגיש. יחד הם מייצרים ארוחות שבאמת מייתרות את הצורך לצאת למסעדות, בעיקר באירועים כמו הסילבסטר.

בשנה שעברה, בהתאם למעמד (עשור חדש) נטע ואיתי הפיקו את "ארוחת העשור", שכללה, בטח ניחשתם, עשר מנות. השנה, בגרסה הצנועה היותר, הם הסתפקו בחמש מנות בלבד, אבל חמש מנות שבאמת שווה לחכות בשבילן שנה שלמה. להלן השתלשלות האירועים, כפי שאני זוכר אותה מבעד לעננת האלכוהול והכולסטרול.

הכנות אחרונות לסרוויס בבית אהרנסון

ככה זה ניראה אצל אח שלי רגע לפני הסערה (או תחילת הסרוויס). מתוכנן מראש, מאורגן ונקי, עם Mise en place כמו בכל מסעדת שף – הכל קצוץ ומוכן, הצירים (בקר וסרטנים) מצטמצמים על הכיריים, ירקות השורש ערוכים לצלייה, שקדי העגל פרוסים למנות. עוד מעט יהיה כאן אוכל.

"הג'וקים בתל אביב השנה באמת נורא גדולים". האח הגדול וחבר מכוכב אחר

התחלנו עם לובסטרים טריים שהגיעו בטיסה (לפי המבטא אני מסיק שמצרפת) בתיווכו האדיב של מוסי מדוכן הדגים בשוק הכרמל. לפי המחיר יש מצב שכל אחד מהסרטנים החביבים האלה קנה מושב במטוס וישב חגור היטב תוך לגימת מרטיני. בפשטות – יקר החרא הזה. יקר, אבל מאוד טעים. בשביל פעם בשנה יש מצב שזה אפילו שווה את זה.

לובסטר חלוט ולחם חום מדהים תוצרת נטע. היה אפשר לעצור כאן

הלובסטרים נחלטו, נוקו מהשיריון, ואז הוקפצו בחמאת זעפרן וכמה גבעולי אספרגוס. עדין וטעים. אפילו אני, שלא סופר מתלהב מלובסטרים בדרך כלל, ליקקתי את הצלחת.

מספיק מתוק בשביל להחליף את התפוח בדבש. לובסטר חמוד בחמאת זעפרן

מנה שנייה: ריזוטו שחור עם אפונים טריים, קטנים ומתוקים, מוגש עם רצועות קלמרי צרובות על הפלאנצ'ה. בעיני (חוץ מהלחם המופלא של נטע) זו היתה המנה הכי טעימה של הערב. אפילו בצבעים שלה יש משהו מכשף.

אוכל שחור על צלחת לבנה תמיד ניראה לי מיוחד. הריזוטו הנפלא

לפני מנות הבשר היה שם סלט של לבבות חסה פריכים ברוטב קיסר שלא היה מבייש את עדות הבראסרי ורוטשילד 12 (שוב, שאפו לנטע). הייתי עסוק מדי בלנסות לשתות את הרוטב המהמם עם קשית כך ששכחתי לצלם. אבל זה כולה סלט, ניראה לי שאתם יכולים לדמיין איך זה ניראה. שקדי עגל מהקצבייה של זלמן, פירה ירקות שורש ורוטב ציר בקר מצומצם הגיעו מיד אחרי, כדי שלא נרגיש בריאים מדי.

בתמונה: 1500 מ"ג כולסטרול. שקדי עגל ופירה שורשים

הגראנד-פינאלה: משמר כבוד של צלעות טלה שהיו צלויות בול, באמת באמת בול, למידה הנכונה, והוגשו עם ארטישוקים טריים, סלקים ושורשי פטרוזיליה צלויים בתנור.

הדבר הכי טעים שבא על מקל, מסתבר, הוא ממש לא ארטיק. צלע טלה

אנחנו (אחי ואני) לא אנשים של מתוק. בכל זאת, אנחנו גברים. אבל כאן בדיוק נטע משלימה יפה את התמונה. בזמן שכולם שכבו מעולפים על הכסאות היא שלפה מהמקרר כוסיות של קציפת שוקולד, בננות מקורמלות וקצפת. קינוח אישי, קטן, שנשאב עד תומו על ידי כל המשתתפים.

קצת כמו מילקי, רק בלי אקי אבני. קציפת שוקולד, בננות מקורמלות וקצפת

ולכל מי שחושבים שצריך שבוע כדי להתכונן לארוחה כזו – אתמול בצהריים נטע ואיתי עוד היו בשוק, ולא היו סגורים בכלל על התפריט. כל מה שצריך זה מצרכים טובים, כמה רעיונות בסיסיים, ופשוט להתחיל לשחק. יחד עם שני בקבוקי קאווה ושני בקבוקי אדום משובחים (יראון-סירה של הרי גליל) זו היתה יופי של דרך לקבל את השנה החדשה, ובטוח יותר מוצלחת (וגם זולה משמעותית) מהאופציות המסעדתיות המובילות. אני לא מוצא סיבה לשלם 500 שקל לבן אדם כשיש לי אח וגיסה מוכשרים כל כך שיכולים להאכיל אותי טוב כל כך. תודה לכם נטע ואיתי (ותודה גם לאמא ואבא על הלוקיישן) ואם זה עדיין לא ברור לכם, בין אם רציתם ובין אם לא ככה בונים מסורת. אנחנו ניפגש גם בין 2011 ל-2012. אני מתחיל לפתח תיאבון כבר מעכשיו. שנה טובה.

בחנות אמרו שהזיקוקים יהיו בצורת 2011. אז אמרו

פורסם בקטגוריה אוכל בבית, עם התגים , , , , . אפשר להגיע לכאן עם קישור ישיר.

15 תגובות על סילבסטר נוסח האח הגדול

  1. מאת נעמה‏:

    אין על נטע ואיתי. ידעתי שרק טוב יצא מהזוג הזה והם רק בתחילת המסע המשותף. כל הכבוד להם, נראה פשוט
    מדהים, גם טעים וגם יפה!

    לך עמית תודה על הכתיבה המהנה והצילומים המרהיבים.

  2. מאת אלה‏:

    שאפו לזוג הבשלנים על הארוחה המפתה והמושקעת!
    רק רציתי לציין שיש לך בלוג מקסים ואני מאד נהנית מהפוסטים שלך: התוכן המעניין, הכתיבה הקולחת והצילומים המרהיבים!
    תענוג צרוף :)

    אלה

    • מאת עמית אהרנסון‏:

      תודה רבה אלה!
      דרך התגובה התוודעתי לראשונה לבלוג שלך. הצילומים בהחלט יוצאי דופן ומעוררים חשק, אפילו אצל מישהו שלא חולה על מתוקים כמוני. כל הכבוד.

  3. מאת דודי כליפא‏:

    קודם הסבתא עכשיו האח. יש עוד הפתעות?

    • מאת עמית אהרנסון‏:

      אם ב"הפתעות" אתה מתכוון למתכון הסודי של אבא שלי לחביתה עם קטשופ, המאכל היחיד שהוא יודע להכין, אז כן, יש עוד הפתעות. :)
      וברצינות: הפוסט הבא של סבתא כבר בדרך – תקנו כרובית.

      • מאת אבאש'ך‏:

        תמשיך ללכלך ולהתכחש לעובדה שיסודותיך הקולינריים ניטעו באכילת חביתת עלי בצל ולחליפין מבולבלת קוטג' עשויות בידי אומן….

  4. מאת חלי‏:

    כל כך הרבה צבעים ויופי…

    הלובסטר נראה חלומי

  5. איזה ארוחה! התיכנון של התפריט יוצא מן הכלל . התמונות משגעות שממש בא לקחת צלע קטנה ואדמדמה מהמסך הישר לפה. חבל שלא הייתי שם גם אני. שנת 2011 פשמחה ומלאה בכאלה ארוחות.

    • מאת עמית אהרנסון‏:

      "חבל שלא הייתי שם" הוא בהחלט משפט מפתח בכל מה שקשור לארוחות של איתי ונטע… בשנה שעברה הם נאלצו לעשות הגרלה בין כל החברים, כי יש בשולחן מקום רק ל-12 איש והביקוש היה הרבה יותר גבוה.
      לרשום אותך לשנה הבאה? :)

  6. מאת רחל‏:

    הצילומים והאוכל מרגשים
    ואני אוהבת את אותו היין
    שנה חדשה פורייה
    רחל

  7. שומדבר מהמאכלים לא עושה לי את זה, אבל זה סתם כי אני לא כל כך אנינה ומבחינתי אורז עם שעועית של פינתי זה הדבר הכי טעים בעולם. מלאת קנאה על הארוחה, אין ספק שארוחה בבית עם אנשים שאוהבים זו הדרך המושלמת לפתוח את 2011. שנה טובה :)

    • מאת עמית אהרנסון‏:

      אין שום קשר לאנינות: אורז עם שעועית באופן כללי זה אחד הדברים הטעימים בעולם, לא רק מבחינתך, ושל פינתי כמובן טעים במיוחד (בעיקר עם כפית מהחריף הירוק הכהה שמערבבים בפנים).

  8. מאת רותם‏:

    אפשר גם להצטרף למשפחה?

  9. מאת נעמה.‏:

    שתהיה שנה טובה וטעימה.
    (התמונה של הצלעות גמרה אותי).

  10. מאת מאיה‏:

    בחייאת, תזמינו אותי בפעם הבאה!!
    אני אעשה כלים וספונג'ה בתמורה

להגיב על מירי גולדנפלד לבטל

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים

תגי HTML מותרים: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>