אלוהים תן לי רק טיפת מזל

בימים כתיקונם ארוחה במסעדת Mugartiz בספרד עולה משהו כמו 200 יורו לסועד • גם להשיג שולחן זו משימה כמעט בלתי אפשרית • אלא שמסתבר שיש דרך לאכול שם גם בחינם • וגם אתם יכולים

לפני כמה ימים הגיע בדואר מעטפה ממפעל הפיס ועליה מתנוססת ברכה ליום הולדתי המתקרב. בפנים הסתתר כרטיס גירוד, שזיכה אותי בעשרה שקלים שלמים – שזה הרבה יותר ממה שאי פעם זכיתי בו הודות לתוכנית המנויים. על טלפון מאראלה אין ממש על מה לדבר. הגרלות למיניהן מעולם לא היו הצד החזק שלי, והאמת שכבר הפסקתי להתבאס מזה. בדרך כלל אני פשוט מתעלם מכל קריאה להשתתפות במשהו שמחייב מזל, אפילו כשהפרס שווה ומפתה. עד שנתקלתי בידיעה הבאה:

מסעדת Mugaritz המהוללת שבחבל הבאסקים, לא רחוק מסן סבסטיאן, תפתח ב-18 באפריל את שעריה (המסעדה פועלת במשך שישה חודשים מדי שנה בלבד, ממש כמו אל-בולי המנוחה). לכבוד האירוע ולרגל השקת התפריט החדש הכריזו שם על מבצע בשם Tu abres las puertas (אתם פותחים את הדלתות) – המסעדה תזמין 12 מאושרים (6 זוגות) לארוחת צהריים של 20 מנות מתוך התפריט החדש והכל בחינם לגמרי – פרס שווה במיוחד לאור זה שארוחה במקום עולה בערך 200 יורו לסועד לפני מים, יין, שירות וכו'.

ששת המאושרים (שיקבלו כל אחד ארוחה זוגית, כלומר יוכלו לבחור גם את מי לצרף אליהם לחוויה) ייבחרו בהגרלה פתוחה מבין כל מי שיירשמו באתר האינטרנט של המסעדה עד ל-10 באפריל. הודעות לזוכים יישלחו בדואר אלקטרוני ב-12 לחודש, כדי שתספיקו לדאוג לדברים פעוטים כמו כרטיסי טיסה ומלון. עליהם, אגב, המסעדה לא משלמת. הנה כל הפרטים מפי שף המסעדה, אנדוני לואיס אדוריז:

Mugaritz היא אחת הבולטות במסעדות הגל החדש במטבח הספרדי. בדירוג האחרון של 50 המסעדות הטובות בעולם של סן פלגרינו היא הגיעה למקום השלישי (אחרי Noma הדנית ו-El Celler De Can Roca, שנמצאת גם היא בספרד, בעיר חירונה) ויש לה שני כוכבי מישלן. האוכל במסעדה הוא מולקולרי מתקדם עם נוכחות חזקה מאוד של חומרי גלם מקומיים וטבעיים. אין לי יותר מזה מה להגיד, היות שיש לי תחושה שמדובר במסעדה שכל ניסיון לתאר אותה יישמע יומרני. בחודש מאי הקרוב ייצא לאור ספר הבישול הגרנדיוזי של מוגריץ, שאולי ייתן תחושה טובה יותר לגבי הכיוון הקולינרי של המקום גם למי שלא זכה או לא ייזכה לאכול בו. זה הולך להיות ספר כל כך גרנדיוזי עד שאפילו יש לו פרומו:

בכל מקרה, אני כבר נרשמתי להגרלה ומעכשיו אני מחזיק אצבעות. זכייה בהגרלה הזו נראית לי כמו יופי של מתנה מהיקום ליום הולדתי ה-30, ואני מודיע כאן חגיגית שאם בטעות אני זוכה אני מפסיק להתלונן לנצח על חוסר המזל שלי בהגרלות. ואם אתם (מישהו מהקוראים) זוכים בהגרלה הזו, תזכרו טוב איפה קראתם עליה בפעם הראשונה ורצתם להירשם, ותזמינו אותי לאכול איתכם. אני מבטיח להתנהג יפה.

פורסם בקטגוריה חדשות, עלו ברשת, עם התגים , , , , . אפשר להגיע לכאן עם קישור ישיר.

3 תגובות על אלוהים תן לי רק טיפת מזל

  1. מאת bigdaddy1‏:

    במתוטא, אדוריס ולא אדוריז.

    כן כן, אני יודע שזה aduriz אבל מה לעשות שספרדית ואנגלית זה לא אותו דבר. בספרדית, אין את הצליל ז'. זה הופך ל ס'. סליחה על הקטנוניות

    אגב, גם אנדוני לואיס אדוריס וגם חואן רוקה (el celler de can roca) כמו גם פראן אדרייה הגדול, משתתפים בספר מיוחד לכבוד הטורטייה דה פאטאטאס (שזה אחד המאכלים הממכרים בעולם כולו, מבחינתי) ספר שלכל חובב בישול ובוודאי לך כדאי לרכוש: homenaje a la tortilla de patatas הומאז' לטורטיית תפוחי האדמה. אולי המאכל הבסיסי ביותר בספרד, אבל מה שהם עושים ממנו, איזה כבוד: עם כמהין, בתור גספצ'ו, הופכים אותו לטרין תפוחי אדמה, עם ביצים עלומות, שלוקות, וכל שילוב פסיכי אפשרי שמראה מה אפשר לעשות מחביתה פשוטה אחת. מומלץ בחום. צור איתי קשר אם אתה רוצה לגבי זה.

    חוץ מזה, אתה בלוג האוכל הכי טוב שיש.

    • תודה רבה על המחמאות!

      כמי שיודע לקשקש קצת בספרדית התלבטתי ארוכות לגבי תעתיק השם – האם ללכת על ס' (כמו בסרגוסה) או ז' (כמו בזוביזרטה למשל). היות שביטוי האות הוא לא זה ולא זה, אלא מעין ס' נחצית… בכל מקרה מבחינה תעתיקית יש מצב שהצדק עמך.
      לגבי הטורטייה – מדובר במאכל מופת ללא ספק, נפוץ מאוד אצל המשפחה שלי. יש כאן בבלוג אפילו את המתכון שלנו, אבל באמת שקטונתי מלחלק מתכונים לטורטייה. אנסה להניח את ידי על הספר המדובר…

      חג שמח!

  2. מאת אורן אסיף‏:

    אני אשתדל לזכות, אתה תדאג לכרטיסי טיסה :)

להגיב על אורן אסיף לבטל

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים

תגי HTML מותרים: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>