יו, איך טעים – מבשלים ביוטיוב

אתר יוטיוב פירסם את רשימת 20 סרטוני הבישול הנצפים ביותר של השנה החולפת • באופן מפתיע, הגמר של מאסטר שף לא נכנס • וגם לא תוכנית הבישול של קלרה בת ה-94 (בחיי שיש דבר כזה)

במהלך שנת 2010 הועלו לאתר יוטיוב יותר מ-13 מיליון שעות של וידאו (שזה בערך חמישה ומשהו עותקים של "שואה" של קלוד לנצמן), ומסתבר שלא מעט מתוכן קשורות לאוכל. יוטיוב הפך בשנים האחרונות לתחליף מקובל לספרי בישול ואתרי המתכונים, כשהוא נהנה מיתרון אחד בולט: אפשר באמת לראות בו את תהליך הכנת האוכל. לכן זה לא ממש מפתיע שמספר החיפושים באתר שמכילים את המילה "מתכון" הוכפל פי ארבעה מאז ינואר 2008.

לקראת סיום השנה מפרסם האתר את רשימות הסרטונים הנצפים ביותר בתחומים שונים – כולל בישול. במקום הראשון, עם יותר מחצי מיליון צפיות, נמצא מתכון לעוגת חג הפסחא בצורת ארנב. הווידאו כאן, אבל אתם יכולים לעשות לעצמכם טובה ולוותר עליו.

בין 20 המתכונים הנצפים ביותר יש רוב ברור לתחום המתוק: חוץ מעוגת הארנב תמצאו שם טירמיסו, פאי תפוחים, פנקייקים מתוקים, ועוד. יש שני מתכונים פסטה, שלוש גירסאות לפיצה ביתית, מתכונים לסמוסה הודית וגם לקימצ'י קוריאני. אבל הסרטון הכי חמוד מבין כולם הוא זה שמלמד, לא פחות ולא יותר, איך לגלף מתפוח אדמה שלם קופסה חלולה שמכילה כדור. בחיי.

יותר מ-200 אלף איש כבר צפו בדבר הזה, ואני די בטוח שרובם ככולם רצו אחרי זה לנסות את הגילוף בעצמם, אז שיהיה לכם בהצלחה.

עוד סרטון חביב (100 אלף צפיות) מבין ה-20, שמראה באמת כמה קל להפוך לבעל "תוכנית בישול" בימינו הוא מתכון להמבורגרים חריפים לכבוד יום האב. האחראית עליו נקראת "בטי הממוצעת", ואתם יכולים לראות לבד ולשפוט – אני די בטוח שמדובר באישה שעשתה הסבה מתחום וידאו אחר שמאוד פופולרי באינטרנט (ושלעתים נדירות אף כולל מוצרי מזון):

מי שרוצה לצפות בכל 20 הסרטונים הפופולריים ביותר במרוכז יכול לעשות את זה כאן, באתר ה"האפינגטון פוסט", אבל אני אישית ממליץ לקינוח על משהו אחר לגמרי. זו תוכנית הבישול הכי הזויה שאני מצאתי ביוטיוב, והיא ותיקה מכדי להיות חלק מהדירוג השנתי של 2010.

לכוכבת של התוכנית הזו קוראים קלרה קאנוצ'יארי. היא אמריקאית ממוצא סיציליאני, והיא בת 94. בתוכנית היא מבשלת מול המצלמות של הנכד שלה מתכונים מתקופת השפל הכלכלי הגדול של תחילת שנות ה-30 בארצות הברית – כולל למשל מתכון לסלט מפרחי שינן שצומחים בגינה.

הסרטונים של קלרה מגלים כמה פשוט להפוך לכוכב תוכניות בישול בעידן הרשת. כל מה שצריך זה מצלמה ומטבח, וגם זה לא תמיד. תעשו לעצמכם טובה ותעברו על התוכניות שלה, כי הן פשוט מקסימות. תוכלו לראות שם איך זה שסבתות בכל העולם כנראה מבשלות אותו הדבר – למשל בלי קרש חיתוך. גם קלרה דוגלת בלחתוך דברים ביד אחת ישר מעל הסיר. תוכלו גם לראות שכנראה שאפילו המיתוס הכל ירושלמי של בישול החובזות במצור הוא בכלל ייבוא מאמריקה. לעזאזל האינטרנט הזה.

פורסם בקטגוריה עלו ברשת, עם התגים , , . אפשר להגיע לכאן עם קישור ישיר.

6 תגובות על יו, איך טעים – מבשלים ביוטיוב

  1. יופי של פוסט ובכלל אחלה בלוג, נהנה לקרוא אותו כל פעם מחדש
    למרות קנאת יוצרים בריאה.
    הפוסט על יוטיוב מדבר אליי כי התחלתי לאחרונה לצלם סרטון מתכון .
    בכל מקרה נהנה לפרגן לך , אם לא אכפת לך שיתפתי בדף שלי בפייסבוק
    יום טוב
    אמיר

  2. מאת עלמה‏:

    קלרה הזו מלחיצה. אחלה פוסט, בכל אופן.

  3. מאת נאמני יום כיפור‏:

    למה לא ייתן וידאו של סבתא מספרת על בישולי שדה מזמן המרד הערבי הגדול?
    שווה לפחות ארבעה לייקים של בלוגרים אחרים

  4. מאת פורמלג‏:

    יו, איך נהנתי.

  5. פינגבאק: רוצים לדעת על מתכונים ביוטיוב | מתכונים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים

תגי HTML מותרים: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>