התענוג הסודי – בודהה בורגרס

עזבו אותי מאידאולוגיה וחיבוק עצים • כשמשהו טעים לי, אני אוכל אותו • כן, אפילו אם הוא טבעוני • ככה קרה שממש בלי להתכוון הפך המבורגר מעדשים לאחד ממזונות הג'אנק שאני הכי אוהב

עבור הסועד הרגיל (זה שאינו טבעוני, גר בקומונה בפלורנטין, עוסק בסוג כלשהו של אמנות וכנראה לא התרחץ כמה ימים) – הבודהה בורגרס הוא מקום מאיים. אין בשר, אין ביצים, אין גבינות, הקמח מלא והנבטים קורצים מכל פינה. לא בדיוק הקאפ אוף תה של מי ש(כמוני) מכור לפחמימות ריקות וחלבון מן החי, ושעבורו הנשנוש האידאלי הוא משהן שבין פיצה טובה למנת שרימפס על הבר. תנסו להגיד רגע לעצמכם בקול רם "אני הולך לאכול במסעדה טבעונית" ותראו שיש לכם צמרמורת (ושכל המשרד מסתכל עליכם במבט של "וואט דה פאק", כי הרי בואו נודה שאתם קוראים עכשיו את הבלוג במקום לעבוד).

הרתיעה הזו מהבודהה בורגרס נראית לי בזמן האחרון קצת מוזרה. לא מעט מהחברים שלי מתנזרים כבר כמעט לחלוטין, מרצונם החופשי והמלא, מאכילת בשר אדום. אנחנו מעדיפים דגים, פירות ים, או עוף ואפילו בוחרים לפעמים, כשאנחנו אוכלים ברובן, בכריך הודו במקום בקר (טוב, זה רק חבר אחד עושה, והוא גם נועל מוקסינים לבנים בלי גרביים, שזה אומר הכל). אני חושב שזה קשור לזה שאנחנו כבר לא צעירים כמו פעם, ושאחרי שאנחנו אוכלים המבורגר או סטייק באמצע הלילה, פחות או יותר בא לנו למות.

ועדיין –  אני לעולם לא אחשוב אפילו על להזמין את אחד החברים או הפרטנרים הקבועים שלי לאכול איתי בבודהה בורגרס, או אספר להם שמה שבא לי לאכול עכשיו זה סלט אצות ומיץ ניקוי ירוק. כי בשביל רוב האנשים שעדיין לא ניסו מספיק לשמוע את צירוף המילים "שווארמה סייטן" או "גפרורי סלק" כדי לרוץ לחפש את הסניף הקרוב של טוני וספה.

לזה קוראים סלט בודהה. לא יודע על שם מי

האמת, קצת חבל. כי מאוד טעים בבודהה בורגרס. יש אמנם הרבה מנות ויציאות ביזאריות, כולל דברים שגם הרפתקן אוכל כמוני מפחד לנסות (למשל מה שמכונה כאן "סלט טחון" – תערובת של ירקות, בננה, רוטב לסלט ומיץ גזר שטחונים יחד), אבל אם יודעים מה לאכול, אפשר לאכול טבעוני ומצוין. אפשר גם ליהנות מזה שכשמסיימים ארוחה בבודהה מרגישים איכשהו טוב יותר מאשר בכל מקום אחר. כאילו הגוף שלך אומר לך תודה בצורה סמויה כלשהי על מנת הבריאות הקלה לעיכול שהזרקת לו. כל מה שצריך לזכור לפני הביס או ההזמנה הראשונים הוא שיש דברים שאין להם תחליף (בשר, נגיד), לקבל את זה, ולבחור את המנות לפי העיקרון הזה. לא תחליפים, אלא סתם דברים טובים שאפשר להגיש בכל מסעדה.

זה אומר למשל, קודם כל, לבחור את סלט האצות (28 ש"ח). שני סוגים של אצות ים (ווקאמה והיג'יקי), גפרורים של סלק חי, בצל ירוק, מלפפונים, אטריות אורז דקיקות וקוביות גדולות של טופו מעושן. יחד עם שני הרטבים הכי טעימים שיש לבודהה להציע – רוטב מיסו ורוטב טחינה שום – מתקבלת מנה בטעמים יפניים מעולים, שעוזרת להבין למה המלוכסנים האלה חיים עד גיל מאה, בערך.

זריקה מרוכזת ומהנה במיוחד של בריאות. סלט אצות עם רוטב טחינה שום (למעלה) ומיסו (למטה)

שני מאסטים אחרים בעיני הם הבודהה בורגר, שעל שמו נקרא המקום, והבוריטו שווארמה. נכון, מדובר בתחליפי בשר, אבל טעימים. הבורגר (25 ש"ח) כמובן לא מזכיר בשום צורה המבורגר מבשר אמיתי, אבל אני גם לא חושב שהוא צריך. היה הרבה יותר הוגן לקרוא לו "מגה פלאפל עדשים" או משהו כזה. כי הרי זה לא באמת יכול להיות המבורגר, אבל זה יכול להיות אחלה מנה. הקציצה (אפויה ולא מטוגנת, אם תהיתם) מפוצצת בתבלינים קצת מזרחיים וקצת חריפים, התוספות קלאסיות (עגבניה, בצל, חסה), והרטבים (חרדל ורוטב גבינה טבעוני, שאין לי מושג מה זה אומר ואני גם לא שואל) קושרים את הכל יחד.

ארוז כל כך יפה ומפתה, עד שאפשר לשכוח שזה לא בשר. קציץ הדגל

גם הבוריטו, שנשמע קצת ביזאר על הנייר מצליח לעבוד:  רצועות של סייטן (סוג של מוצר סויה ממשפחת הטופואים, שאני לא ממש בקיא בהבדלים ביניהם), המון נבטים קטנים, רצועות גזר, סלט אבוקדו, ועוד כמה דברים שבטח שכחתי –  הכל עטוף בטורטייה דקיקה (קמח מלא, ברור). במחיר של 29 ש"ח זה סותם חורים מצוין.

אז נכון, זה לא דומה לשווארמה של בינו מד"ר שקשוקה. אבל מי אמר שזה צריך להיות דומה?

גם מנת קציצות הירק הקטנות – ארבע קציצות שעשויות סלק, כרשה, תרד ובטטה (25 ש"ח) – היא נשנוש חביב להפליא שאפשר לקחת בחשבון, ובתחום השתייה עושים כאן אחלה של מיצי פירות וירקות סחוטים על המקום (כשאני מעדיף בעיקר כל מה שיש בו הרבה ג'ינג'ר וסלק).

ירוק ומשגע. שני שייקים ירקרקים - אחד על תקן מיץ ניקוי והשני עם המון פירות וקצת פטרוזיליה מפתיעה

בביקור הקודם, בשם השליחות העיתונאית, אפילו ניסיתי בפעם הראשונה את אחת המנות המבושלות – פלפלים ממולאים בפירורי סייטן ועגבניות, מוגשים עם פירה וסלט (39 ש"ח). אני לא מאמין שאני כותב את המשפט הזה, אבל יש מצב שאם היו מגישים לי ביס מהפלפל הזה בעיניים עצומות הייתי חושב שהוא ממולא בבשר. בשר קצת חסר טעם בשרי, אבל במרקם – בהחלט בשר.

מאוד רחוק מהסטיגמה שהתקבעה אצל הקרניבורים לגבי אוכל טבעוני. צלחת פלפלים ממולאים

חוץ מזה, התפריט של בודהה בורגרס הוא ענק. יש בו המון דברים, אולי אפילו יותר מדי. את רובם, אני מודה, לא ניסיתי ואין לי כוונה לנסות. אני יודע מה טעים לי כאן, ואני לא מחפש לגוון. גם כל עניני האידיאולוגיה לא ממש מעניינים אותי כהוא זה. מבחינתי אני יכול לנסוע לבודהה בורגרס בג'יפ סופר מזהם שמרופד בגופן של שלוש פרות שלמות תוך כדי נשנוש אפרוחים מטוגנים. אני קרניבור, שותה גבינות מסריחה ולא יכול לדמיין מצב שבו אני אפסיק לאכול ביצים. ועדיין, זה המקום להתוודות – קוראים לי עמית אהרנסון, ואני אוהב לאכול בבודהה בורגרס.

בודהה בורגרס, יהודה הלוי 21 (סניף ראשי), 03-5101222.

פורסם בקטגוריה מסעדות, עם התגים , , , , , , , , , . אפשר להגיע לכאן עם קישור ישיר.

9 תגובות על התענוג הסודי – בודהה בורגרס

  1. מאת רפרם‏:

    עמית,
    חשובה האבחנה בין ג'אנק לפאסט. הבודהה הוא לגמרי פאסט. אבקה מכימיקלים שמדמה טעם של עשן, זה ג'אנק.

    • מדויק כתמיד, רפרם.
      אפרופו אותה רשת של כימיקלים בטעם עשן – הם יוצאים עכשיו בליין חדש שמנסה לקרוא תיגר על ההמבורגריות הגדולות. אתה מוכן להשתתף בניסוי? :)

  2. מאת קרן אהרנסון‏:

    דבר הטבעונית: סייטן הוא חלבון חיטה החביב על נזירים טיבטים, ולא עשוי טופו:)

  3. מאת עלמה‏:

    אכן מקום טעים. בימי שישי יש סוג של בארנץ' שאפשר לשלם בו (לא כל כך מעט) אבל לאכול חופשי (לא כל כך מעט גם כן).

  4. מאת רוני‏:

    אני מתה על הבודהה בורגרס! אמנם אינני טבעונית (ואף רחוק מזה) אבל בימים כתיקונם, כשאני מנסה לאכול בריא ועדיין שיהיה לי טעים, המקום הזה הוא אחלה טייק אאוט.
    מצחיק, גילינו אותם כשעברנו דירה והיינו שבוע בלי מקרר ובלי גז, ואז פשוט חיינו על ההזמנות משם. גם טייק אווי, וגם בריא ולא נורא משמין! תענוג.

  5. מאת ליה‏:

    איך פספסתי את הפוסט הזה!

  6. מאת צמחונית‏:

    מקום מעולה, טבעוני זאת לא מילה רעה. רק שיהיו טיפה יותר היגיינים..

  7. מאת רונן‏:

    תודה על הביקורת החיובית, עמית.

    אם יש אנשים התוהים איך אלפי אנשים בארץ הפסיקו ב-3 החודשים האחרונים לאכול מוצרים מן החי, התשובה היא בשתי מילים: גארי יורופסקי.

    צפו בהרצאה שלו ביוטיוב ותבינו כיצד הדבר אפשרי.
    http://bit.ly/GaryYourofsky

    כבר מעל 38 אלף צפיות ביוטיוב להרצאה המדהימה הזו.

  8. מאת יוסףה‏:

    אני בדרך כלל לא קוראת בלוגים של אוכלי-גופות. ההתנצלויות שלהם והצורה המגוכחת שהם מנסים להראות שהם גברים כי הם אוהבים בשר גורמת לי לרחם עליהם. שלא לדבר על מה שמצטבר להם בגוף, כמובן. לא תתפסו אותי מתענגת על התרברבות על ג'יפ עם מושבי עור. אבל יש לי וידוי סודי – קראתי את הפוסט הזה ונהניתי קצת. לא מכל המנות, סליחה, הפיסקאות, אבל אני לא מחפש לגוון. לא מעניינת אותי האידיאולוגיה, אני פה בשביל להינות, ואתם יודעות מה? שמי יוסףה מקיטון ואני חושבת שזה פוסט מתנצל באופן מענג.

    וואו, כמה הרבה הסתייגויות בנאדם צריך לכתוב כדי לתרץ לעצמו שטעים לו משהו בלי מוצרים מהחי… לדעתי זה לגמרי ענין מגדרי. לא יצא לי לשמוע נשים מתנצלות כל כך הרבה לפני שהן כותבות ביקורת על סלט. מישהו כאן לא חושב שהוא מספיק גבר, הא?

להגיב על רפרם לבטל

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים

תגי HTML מותרים: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>