בואו לאכול – אני מבשל (פרק ג') וחוגג

אין מקום מתאים יותר לחגוג בו יום הולדת לבלוג מאשר ירושלים • ואין מקום כיפי יותר בירושלים מאשר יודל'ה, הטאפאס של מחניודה • השף אורי נבון יעזור לבשל • אתם תעזרו לשתות • ויחד כולנו נחגוג

במשך הרבה מאוד שנים דיברתי על הרצון שלי לפתוח בלוג אוכל קטן, לתעד חוויות אוכל מהארץ והעולם, לאסוף מתכונים. תמיד, במשך הרבה מאוד שנים, היה משהו חשוב יותר לעשות, איזה תירוץ שמנע את זה – עבודה, לימודים, סתם עצלנות (האמת, בעיקר עצלנות). אבל לפני שנה החלטתי סוף סוף להפסיק לדבר ולהתחיל לעשות, ופתחתי את "מדבר מהבטן" – אתר שהפך מהר מאוד לאחד העיסוקים המרכזיים שלי והיה חלק מהגשמת חלום כוללת: הפיכת העיסוק בקולינריה מתחביב למשהו שהוא כמעט מקצוע. ומכיוון שלבלוג יש חלק כל כך גדול בתהליך, ניראה לי אך ראוי לחגוג לו יום הולדת ראשון ברוח קולינרית שמחה במיוחד.

הדרך הכי ראויה בעיני לחגוג היא כמובן לבשל לאנשים שאני אוהב, למשפחה ולחברים – אלה הוותיקים ואלה שהכרתי כאן מאז שהקמתי את האתר הזה. ומכיוון שהמטבח הביתי שלי והסלון קצת קטנים, אז למה לא לעשות את זה באחת המסעדות שאני אוהב? ומכיוון שאני ירושלמי, ושאני מאוד מאוד אוהב את עיר הבירה שלנו ומוסדות האוכל שלה, ניראה לי ראוי שאחרי שתי חגיגות בישול במסעדות בתל אביב (אחת ב"קורדוברו" ואחת ב"קפה 48") הגיע הזמן שלי לבשל גם באוויר של ירושלים.

ככה זה ניראה בפעם הקודמת ב"קפה 48". הפעם תשכחו מלצלחת עם מלקחיים וקבלו שליכטות של טחינה, בעיקר

אז זה ייקרה ביום שלישי הקרוב, 25 לאוקטובר – בדיוק שנה וחודש (החודש הוא בגלל החגים, באמת שאני רציתי לדייק) מאז שהפוסט הראשון עלה לאוויר. הלוקיישן הוא "יודל'ה", בר הטאפאס של מסעדת מחניודה, אשר מוגדר על ידי רבים כאחות הקטנה (או האח המופרע) של המסעדה השמחה והטעימה כל כך שכבר הפכה למוקד עלייה לרגל. בימים כתיקונם בילוי ביודל'ה משול לרכבת הרים – הכל תלוי במי בדיוק מאייש באותו ערב את הפס, מה היה למוכר הדגים להציע, איזה ירקות קרצו מהבסטה וכמה אלכוהול נשתה לפני תחילת הסרוויס. כך או כך – תמיד, אבל תמיד, שמח וטעים שם בצורה חריגה. אני מקווה, אבל גם די בטוח, שזה יהיה המצב גם ביום שלישי.

נוף טיפוסי ליודל'ה. בתמונה: קורא קבוע של הבלוג מדגמן אושר שנובע ממנת קורקבנים ברוטב עמבה

התפריט כמובן עדיין לא נסגר סופית וחשוב מכך – טרם הוחלט כיצד נקרא לכל מנה. הסקצייה שלי בערב אמורה לקרוץ ללא מעט מנות בקולינריה הירושלמית שקוראי הבלוג האדוקים אמורים כבר להכיר – גירסה נחמדה למוסקה בפיתה למשל, או דג מטוגן עם מטבוחה ביתית בחלה. למעורב הירושלמי שלי אני אצרף כנראה פתיתים (ועמבה, ברור שעמבה), יהיה מרק אלבונדיגאס (קציצות בשר במרק חמצמץ שירושלמים אוהבים) ויהיה גם חומוס עם בשר קצת אחרת (או שאולי בכלל זה החמשוקה של מחניודה אבל קצת אחרת).

יהיו שם גם חברי הצוות הקבועים והמוכשרים של היודל'ה ובראשם השף הכריש אורי נבון, שהסכים באופן חריג לתרום לערב את מנת ה"קריספי קריספי" שלו שמוגשת בימים אלה במחניודה, מעבר לכביש. אני לא הולך לגלות לכם במה מדובר, רק שזה טעים רצח. הנה תמונה, שלא מגלה יותר מדי לגבי מה מסתתר בתוך הכדור הזה.

המנה המעלפת של אורי. מי שמנחש בדיוק במה מדובר מקבל שתיים כאלה, עלי, ביום שלישי

ועכשיו ללוגיסטיקות: היודל'ה מקום לא גדול. למעשה, הוא מקום קטן. הישיבה היא רק על כיסאות בר גבוהים, בעיקר סביב המטבח וגם קצת סביב שולחן משותף אחד גדול וגבוה. כדי לנסות ולהאכיל ולשמח כמה שיותר חוגגים החלטנו לחלק את הערב לשלושה סבבי ישיבה ולחייב הזמנת מקומות מראש:

סבב ראשון: 18:30 עד 20:30

סבב שני: 20:30 עד 22:30

סבב שלישי: 22:30 עד שכולנו נעלה ביחד על הבר, נתופף על הסירים ונשיר את "שיק-שק-שוק", או בפשטות עד הסוף המתוק.

נותרו מקומות ספורים בלבד, ורובם בסבב הראשון (18:30). מי שמעוניין להגיע מוזמן לשלוח לי הודעה דרך הבלוג (ב"צרו קשר"), דרך דף האירוע בפייסבוק או ישירות למייל שלי, בצירוף מספר טלפון ומספר המקומות המבוקש. כמובן שאתם יכולים גם פשוט לקפוץ להגיד שלום ולהרים איזה צ'ייסר, אבל אז לא בטוח שיהיה לי מקום להושיב אתכם.

בכל מקרה, ברור לי גם ש"מדבר מהבטן" ימשיך לספק לי ולכם סיבות טובות לחגוג ולאכול ולשתות ביחד ביחד גם בשנה ובשנים הקרובות – בין אם בירושלים, בתל אביב, או בכל מקום אחר. אז שתהיה לנו שנה טובה וטעימה מלאה בהרפתקאות אוכל במטבח ומחוצה לו. אני שמח לכתוב לכם, ואני שמח שאתם כותבים בחזרה, מגיבים, מחמיאים וגם מעירים או מאירים, נותנים פידבק על מתכון או (אפילו) מתאכזבים מהמלצה על מסעדה. כי זה הדבר הכי חשוב פה. אז תודה לכם. וכמו תמיד – שיהיה בתיאבון.

סטייק דג, סטייק חציל, סלט חריף וקצת לבנה. מנה שאולי (ואולי לא) תהיה ביום שלישי ביודל'ה

פורסם בקטגוריה חדשות, עם התגים , , , , , , . אפשר להגיע לכאן עם קישור ישיר.

7 תגובות על בואו לאכול – אני מבשל (פרק ג') וחוגג

  1. מאת דודי כליפא‏:

    מברוק עמית. אני בטוח שיהיה שמח וטעים.

  2. מאת אלכס‏:

    נראה מעולה. שבוע טוב

  3. מאת נטע רשף‏:

    לצערי אחמיץ את הארוחה הזאת :-(
    אני בטוחה שיהיה מאוד טעים ומאוד שמח.
    בהצלחה!!!

    • מאת Carlie‏:

      Carissima Rossa, altro che Dei2ino&#8o30;dolcissmma, tenera, aousttffea e paziente! Mi sei mancata da subito e sono felicissima di averti conosciuta e di esserti amica! Sei una persona deliziosa! Grazie a te per questi giorni passati insieme. Queste mafaldine sono bellissime, gli ingredienti mi piacciono un sacco…e poi..c’e8 la Melagranata!!! )Un bacio e un abbraccio grande

  4. מאת אימא של ני"כ‏:

    בהצלחה רבה. בטח יהיה מוצלח כמו תמיד.
    דורית

  5. מאת אמאשך‏:

    מאחלת לך שתגשים את כל חלומותיך ברצינות ועם הרבה כישרון כמו שעשית בבלוג! ! !
    יום הולדת שמח וטעים! ! !

  6. מאת נאור‏:

    אני מאוד מצטער שפספסתי את הערב,
    אני בטוח שהיתה אווירה נהדרת!

    וד"א, התשובה היא חלמון.. ;)
    אחת המנות היותר מפתיעות שיצא לי לאכול..

להגיב על Carlie לבטל

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים

תגי HTML מותרים: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>