ברוכים הבאים ל"מדבר מהבטן" – בלוג האוכל וביקורת המסעדות שלי.
אני זה עמית אהרנסון, שבהיעדר הגדרה קולעת יותר (או מקצוע מועיל יותר לחברה) מחזיק בתואר "עיתונאי". כתבתי ביקורות מסעדות ב"מעריב" וב"זמן תל אביב", והיום אני מחזיק בשני טורי אוכל שבועיים ברשת שוקן: אחד במקומון הירושלמי "כל העיר" והשני ב"הכי תל אביב" (שניהם נכתבים בצוותא עם חברי היקר, איש ערוץ הספורט יהונתן כהן).
אני ירושלמי בנשמה שחי בתל אביב, אוהד שרוף של הפועל ירושלים בכדורגל, חובב קולנוע אבל מתעניין באמת בעיקר בדברים שאפשר, בסופו של דבר, להכניס לבטן. מהיום הראשון שבו אני זוכר את עצמי אני מרכיב את זכרונות החיים שלי מארוחות, מנות, משקאות, בישולים וטעמים. הבילוי המועדף עלי יכלול תמיד מזון (ואלכוהול), ואת התראפיה שלי, במקום אצל הפסיכולוג, אני עושה במטבח.
אני מתרגש באותה מידה מסנדביץ' חביתה עשוי היטב, ניוקי כמהין במרקם של עננים, קציצות דגים חריפות עם מקרוני ברוטב שמן אדום או מסשימי של אינטיאס עם ירקות שרופים וספירות מולקולריות של יוגורט. בסופו של דבר, כל הדברים האלה הם אוכל, וכולם נפלאים.
ב"מדבר מהבטן" תמצאו בעיקר ביקורות, רשמים ודיווחים ממסעדות, אבל גם עדכונים על חדשות מהזירה הקולינרית בארץ ובעולם, הצצות למאחורי הקלעים של עולם המסעדנות וגם למטבח הביתי שלי, ומדי פעם יהיו פה גם מתכונים וכותבים אורחים.
אל תהססו ליצור קשר, לשאול, להעיר, לעדכן והכי חשוב – לספר ולשתף אותנו בחוויות האוכל שלכם, טובות או רעות.
שיהיה בתיאבון,
עמית אהרנסון
קודם כל, מאחר והבלוג הוא "גוזל" שהתחיל לעוף, אאחל לך המון הצלחה.
קראתי את הכתבות שנמצאות כרגע בבלוג. נהניתי מאד. אוהבת את הגישה הישירה, הכיתוב הפשוט והמובן בלי ה"פלצנות" שמלווה לעיתים מבקרי מסעדות.
אשמח להיות איתך בקשר ואף להעביר לך כמה המלצות וביקורות באם תהיה מעוניין.
אז שוב, בהצלחה רבה,
מיכל
בהצלחה ממש אתר נחמד
בשיטוטי ברשת נתקלתי בבלוג שלך ונהנתי מכל רגע. מיד נרשמתי לקבלת עידכונים ומחכה בענין לקבל עוד פוסטים.
בהצלחה.
בהצלחה עמית!
מצפה למקוריות כפי שאתה משדר מהפוסטים שקראתי כאן – יישר כוח!
מברוק. אהבה ממבט ראשון.
ואתה במומלצים של בייגלה גם (:
בהצלחה
שלום רב
מבקש מתכון של מלבי עם פירות
האם יש לכם ?
יצחק ליבנד
רציתי לדעת איפה אתה ממליץ לקנות חומרי גלם להכנת ארוחה טובה?
האם כדאי בשוק האיכרים?
נכנסתי "בטעות" לאתר – אהבתי. יש לי מסעדה קטנה באילת "הג'חנון של חני" – היא פתוחה לקהל רק בסופי שבוע – אשמח אם תגיע לביקור ותחווה דעתך!!! בהצלחה באתר!!
הי עמית
ביושבי כאן בפירנצה אל מול הכיפה של הדואומו שנשקפת מהדירה ששכרנו קיבלתי מבתי השפית המוכשרת לינק לכתבה שלך על דל פאזולי בפירנצה. אכלתי בה כבר פעמיים. לא ברור לי איך היא לא דורגה מקום ראשון בטריפאדואיזר. הנאה צרופה. הנאה אמיתית היתה לי במסעדת קרן של חיים כהן עליה השלום. מסעדה מזכירה לי את קרן. הדיוק של הטעמים. התחושה שיש כאן משהו שבאמת יודע לבשל ואוהב לבשל. אני צמחונית כך שאיני יכולה לטעום מתבשילי הבשר אך האוכלת בשר לשעבר הריח מספק לי אבחון מדוייק לגבי הטעם. כירושלמית שעזבה את תל אביב לפני שנים רבות אני קוראת באדיקות את הטור שלכם ונהנית ממנו אם כי הייתי מקצרת קצת את הדיבורים בין לבין. ממליצה לכם להגיע בהזמנה מראש לבארני שעליה עין מור מקיימת בעין כרם בימי שישי הוא מוגבל רק ל 12 איש. מדובר בארוחה שכל מרכיב בקופה ויש כארבעים מרכיבים הוא מעשה ידיה. השילוב של האוכל הנוף ובעיקר המפגש איתה יוצר חויה אדירה ואיני מתיימרת להיות אובייקטיבית. ממליצה
מספר טעויות בכתיבה שלי. הכוונה לעתליה עין מור. למילה בופה
אהלן,
הבלוג שלך מעניין ומקצועי ואני מבטיח להתחיל לעקוב.
אני סטודנט לתקשורת והתחלתי גם בלוג משלי לביקורת מסעדות.
אני עוד בחיתולים בעניין… אשמח שתיכנס ותתן לי פידבק:)
הבלוג – seudata.wordpress.com
אני קוראת ונהנית. מקורי ומקצועי.
אמשיך לעקוב.
קארין
KARIN1010.NET
שלום רב, עשיתי את העוגת טיפשפיטי, יצאה טעימה אך מאד מאד רכה, הנשכח הקמח במתכון (כי בתמונה מצולם קמח) ? אן שזה המרקם של העוגה…וגם אחרי 40 דקות העוגה עוד רעדה…
האם יש לכם גם מתכונים? אני לא מוצאת?
מחפשת להכין אוכל טורקי למשהו כהפתעה
מנה עקרי+ קינוח, אשמח לקבל מתכונים
תןדה מראש
האם יש לכם גם מתכונים? אני לא מוצאת?
מחפשת להכין אוכל טורקי למשהו כהפתעה
מנה עקרי+ קינוח, אשמח לקבל מתכונים
תןדה מראש