טעם העיר – המדריך לתל אביבי הרעב בירושלים

יכולנו לחכות למתקפה הקבועה של מבקשי ההמלצות למסעדות לקראת פסטיבל הקולנוע • במקום זאת הכנו את מדריך "אוכלים צהריים" השלם לתייר הקולינרי בירושלים • ככה מקדימים תרופה למכה

יהונתן: אנשים נוטים לחשוב שלכתוב על מסעדות זה תענוג אחד מתמשך.

עמית: ואכן ברוב הזמן מדובר בתענוג. אבל, כמו תמיד, יש אבל.

יהונתן: והאבל הזה הוא לא מעט סיכונים וקשיים למקצוע הזה של ביקורת מסעדות.

עמית: הצורך המקצועי לטעום את מרק הבויאבז בנאפיס, למשל.

יהונתן: או טורים מיוחדים לשבועות שבהם מעלה עורך העיתון את צירוף המילים המאיים: אולי, אתם, יטבתה בעיר ואוכלים – לא בהכרח בסדר הזה.

עמית: אבל הכל מתגמד לעומת התיק הכי משמעותי של להיות כתב אוכל עם שורשים ירושלמים. התיק הזה, הוא הטלפון.

יהונתן: ואף גיסתו הטורדנית, הודעת הסמס. הנוסח קבוע: "אני בירושלים, מה לאכול?". לא עובר יום שבו אני לא מקבל הודעה או שיחה כזו.

עמית: החל מאתמול ולמשך עשרת הימים הקרובים זה רק יהיה יותר גרוע – פסטיבל הקולנוע ירושלים הגיע, ועמו זרם העולים מן הים אל ההר הזקוקים למזון.

יהונתן: ולכן, כשירות מיוחד וחד פעמי לקהילה – קבלו את המדריך המלא לתל אביבי הרעב בירושלים.

מרכז הפסטיבל – הסינמטק

יהונתן: אזור הסינמטק הוא ללא ספק אחד המרהיבים מבחינת נוף והיסטוריה בירושלים. מאז השיפוץ והרחבת המבנה לארבעה אולמות הקרנה רוב הפסטיבל מתרחש כאן.

עמית: אבל אם אתם רעבים – לא בטוח שזה המקום עבורכם. מסעדת לבן של הסינמטק נוטה להיות עמוסה עד אפס מקום לאורך כל שעות היום בזמן הפסטיבל. המקום יפה ומזמין, ואפשר בהחלט למצוא דברים נחמדים בתפריט, אבל האוכל בדרך כלל לא מרגש.

יהונתן: אפשר ואפילו מומלץ להסתפק בקפה קר, כוס יין או בירה בדשא התחתון. אולי עם איזה כריך נחמד. אוכל חביב יותר במיקום הקרוב ביותר תמצאו בפיצרייה פי בריבוע, שנמצאת בערך מול תחנת הרוח ימין משה, במורד רחוב קרן היסוד.

יש בתמונה הזו משהו שתמיד מחזיר אותי אליה, קצת כמו ציור שמן. עובדים בפי בריבוע

עמית: זה אולי בית האוכל האהוב עלי בירושלים. פיצרייה קטנה ומתוקה, קלאסית ובסיסית, שמציעה פיצות נהדרות ודקיקות עם כמה תוספות, קצת פסטה טרייה וסלט פנצנלה.

יהונתן: למחפשים חטיף זריז אבל איכותי – זה המקום. נמליץ במיוחד על הפסטה עם האנשובי והעגבניות.

עמית: ועל הפיצה עם נקניק האווז והארטישוק. המקום, כמו שאתם מבינים, לא כשר ופתוח בשבת. צמוד לפי בריבוע נמצא גם קפה פרדיסו, שכמו קפה נואר מגיש הרבה יותר מקפה.

יהונתן: פרדיסו היא סוג של ביסטרו עם תפריט מאוד מגוון – מסלט השף הערום וסטייק סנדביץ' מצוינים דרך פסטות ועד מנות יומרניות יותר כמו עלי מנגולד במילוי בשר או עצמות מוח אפויות בתנור.

עמית: המקום הוא מעין מעוז של האליטה הירושלמית של שכונות רחביה וטלביה האיכותיות והאוכל לרוב מצוין, רק צריך לקחת בחשבון שהשירות לא תמיד תואם.

יהונתן: אם כבר חוסר התאמות באזור הפסטיבל – מתחם ממילא החדש והיפהפה מספק חוסר התאמה משווע בין יופי לבין איכות קולינרית. אין ספק שמדובר במרכז קניות מהיפים בארץ, רק שלאכול ממש עדיף במקום אחר.

ההמבורגר שלנו קטן ושמנמן. פרדיסו

המושבה הגרמנית – רחוב עמק רפאים

יהונתן: בטח שמעתם כבר שרחוב עמק רפאים הוא סוג של שנקין ירושלמי.

עמית: אז בדיוק כמו בשנקין, ועם כל הכבוד לאורנה ואלה, גם בעמק רפאים אין באמת שום דבר נורמלי לאכול.

יהונתן: אלא אם אתם מחשיבים לביבות בטטה.. בכל מקרה, גם לעמק רפאים יש את המוסד שלו, או למעשה שני מוסדות – שני בתי הקפה הוותיקים ביותר ברחוב – קפית ומסריק.

עמית: בשניהם תפריטי בתי קפה סטנדרטיים למדי, שאנחנו יכולים להבטיח שלא תיפלו איתם.

יהונתן: לממהרים או סתם לחובבי העמבה נמליץ בחום על דוכן הסביח החדש שנפתח לפני כמה שבועות בבית מספר 52 ברחוב.

עמית: בשונה מתל אביב, מנוקדת הסביחיות, בירושלים הפלא העיראקי הזה הוא מצרך נדיר למדי. בסביח 52 עושים את העבודה בצורה מעוררת הערכה. שווה.

יהונתן: וחשוב מאוד להדגיש – כל המסעדות ובתי הקפה בעמק רפאים הינם כשרים, ולכן סגורים מכניסת השבת ועד צאתה.

עמית: ולא, בירושלים לא קוראים לזה כפייה דתית, קוראים לזה סטטוס קוו. המקום היחיד במושבה שמתפקד במהלך יום המנוחה הוא בית הקפה של קולנוע סמדר, שגם בו מציינים את הפסטיבל.

יהונתן: וגם סניף מקדונלדס המקומי. אבל, אתם יודעים…

שוק מחנה יהודה

עמית: נושא השבת מוביל אותנו באופן טבעי למתחם הבילוי הכי כיפי בעיר, קודש הקודשים החדש של הקולינריה המקומית, שלמרבה הצער גם הוא, סגור בשבתות.

יהונתן: מדובר על שוק מחנה יהודה, השוק מספר אחת בארץ. במהלך היום זהו לונה פארק של חומרי גלם ודוכני אוכל נשמה, בראשם כמובן עזורה.

עמית: למרות עליית המחירים, עזורה היא עדיין המקום המומלץ מכולם לטעימה של מטבח ירושלמי אמיתי – מעדנים נדירים כמו קובה חמו, חציל ממולא בשר בקינמון וסופריטו אלוהי.

יהונתן: ברחוב האגוז תמצאו מתחם מזון של ממש – דוכן הפסטות הזולות פסטה בסטה, הפיש אנד צ'יפס הנהדר של משפחת אוחנה…

עמית: לאוהדי הפועל נבהיר שאין קשר לאלי אוחנה, כך שהמקום כשר מבחינתכם.

סרט של קן לואץ', מישהו? פיש אנד צ'יפס בגירסתו הירושלמית

יהונתן: ואם כבר אמרת פסטה, אי אפשר בלי המלצה על המסעדה האיטלקית הטובה בעיר, וכנראה שאחת מהטובות בארץ. קוראים לה טופולינו, והיא נמצאת ברחוב אגריפס.

עמית: לא לפספס בשום פנים ואופן את הניוקי אה לה רומאנה – שלושה עננים של סולת ברוטב עגבניות מעלף.

יהונתן: הפיצות מצוינות, הסרדינים הממולאים, הגבינה האפויה והקנולי הכי אותנטי שיש לקינוח. מקום פשוט מעולה, שחובה להזמין בו מקומות מראש.

עמית: טופולינו אמנם חלבית אבל תאמינו לי שלא תרגישו שם בהיעדר בשר.

החיים יפים לא רק בקולנוע האיטלקי, גם בצלחת. ניוקי אה לה רומאנה של טופולינו

יהונתן: אם כבר הזכרת בשר זה המקום להזהיר מפני מלכודות התיירים הוותיקות של השוק – המסעדות ששמן יצא למרחקים אי שם בשנות ה-80 ומאז הן מסתפקות בסטדנרטים שהיו נהוגים אז. סמי, סימה, סטקיית חצות, הקובה של מורדוך וגם החומוס של רחמו – כולם חביבים, סבירים, אך בהחלט שלא מצדיקים את הנסיעה לעיר הקודש.

עמית: מי שרוצה להכיר את השיפודיות הירושלמיות החדשות, שיסור לאחד משני המוסדות הבאים: בפורטונה השף אייל וקנין מכין נקניקיות מרגז מצוינות, מעורב ירושלמי כמו שצריך ובעיקר את הצ'יפס הכי טוב בעיר.

יהונתן: לא רחוק משם במעלה רחוב בית יעקב, נמצאת מסעדת מוריס, סדנתם של אמני צליית הבשר מוריס ביטון ובנו דודו. מקום שמצדיק עלייה לרגל לא רק מתל אביב אלא גם מלוס אנג'לס.

עמית: כמה סלטים בסיסיים, פיתות, ושיפודים שנפלו מגן עדן. לא לוותר על הטחול הממולא, השקדים, חזה האווז ובאופן כללי כל אברי הפנים – כבד או לב עגל, שדרה וגם אשכי הודו.

יהונתן: המחירים, בטח בסטנדרט התל אביבי, מצחיקים. בשעות הערב פותח דודו ביטון את החמארה הקטנה שנמצאת ממש בתוך השוק המקורה, בסמטת התות. יושבים שם על כיסאות פלסטיק, שותים ערק, שומעים מוזיקה יוונית ואוכלים את הבשר הכי טעים שיש.

ככה ניראה שולחן טיפוסי בחמארה. מי שמוצא את יהונתן בתמונה מקבל פרס בדמות שיפוד שקדי עגל

עמית: מי שלא מסתפק בערק יכול למצוא חביות בירה מיוחדות בפאב המקסים 5 במאי ונמצא ברחוב המקורה הראשי של השוק – רחוב עץ חיים. במהלך היום המקום נבלע כמעט בין הדוכנים, בלילה, כשהשוק מתרוקן, הכיסאות נשפכים לסימטה, המוזיקה עולה, וחמישה במאי הופך לנקודת המפגש החדשה של ההיפסטרים הירושלמים.

יהונתן: על מסעדת מחניודה והטאפאס בר השמח שלה, היודל'ה, חשנו שאין צורך להרחיב, היות שממילא רוב הסועדים בהם מגיעים מתל אביב.

ברוסקטה סרדינים של חמישה במאי. קפה חמוד ביום, מעוז סטודנטים היפסטרי בלילה

מרכז העיר

יהונתן: אחרי שנים ארוכות שבהן מרכז ירושלים היה אסון תעבורתי אחד גדול, בשבועות ובחודשים האחרונים העסק מתחיל פתאום לקבל צורה, ואפילו נעימה.

עמית: רחוב יפו המשופץ, עם הרכבות שחולפות מדי פעם בנסיעת מבחן, יכול להזכיר תמונות של ערים בחו"ל, וגם חלק מאופציות הבילוי לא מביישות.

יהונתן: לכאן תבואו לאכול אם הגעתם לעיר בסוף השבוע, רק שימו לב שבמקומות הבאים יותר ממומלץ להזמין מקומות מראש בכל הקשור לארוחות שישי ושבת.

עמית: קודם כל אמרתם מסעדה לשישי בערב בירושלים אמרתם צ'אקרה. המוסד הוותיק התפרסם אמנם בזכות ארוחת הטעימות המאוד משתלמת שהוא מציע, אבל אנחנו ממליצים דווקא לחקור את התפריט הרגיל.

יהונתן: זו לא מסעדה עילית, אבל כל המנות מקבלות מידיו של השף אילן גרוסי טיפול מדויק ומוצלח.

עמית: אם לא תשיגו מקום בצ'אקרה אתם מוזמנים לפנות לאחת האופציות הסמוכות הזוני או המונא. הראשונה היא גירסה ירושלמית לבראסרי שכולנו מכירים – מקום עם אווירת חו"ל, שירות נהדר ואוכל קלאסי וטעים. שימו לב לפאי חמאת הבוטנים בקינוח.

יהונתן: לא זול, אפילו יקר, אבל באמצע השבוע בשעות הצהריים מציעים בזוני 30 אחוז הנחה על כל התפריט, מה שהופך את המקום ליעד ראוי ביותר גם ללאנץ'.

המקום המתבקש לדרינק ונשנוש מושחתים של אמצע הלילה, אחרי הסרט. קרוסטיני שפונדרה של זוני

עמית: במונא תמצאו אווירה מעט יותר בליינית ואלכוהולית בתוך המבנה הקסום של בית האמנים. אני זוכר הצטיינות בעיקר בגיזרת המנות הראשונות.

יהונתן: גם מנות הבשר טובות מאוד, ובאופן כללי ארוחה בחלל הפנימי המיוחד הזה מהווה יציאה מרעננת מהשגרה.

עמית: מי שמחפש קבלת שבת ירושלמית חילונית כהלכתה ימצא את מבוקשו בשישי בצהריים על המרפסת של בית הקפה לינק ברחוב המעלות – לכאן באים לשתות אלכוהול ולספוג אותו עם שניצלונים, כנפיים וצ'יפס.

יהונתן: לחובבי תחום הנדל"ן מדובר בהזדמנות לפגוש כמה מבוני וקבלני העיר כשהם נהנים מסלט יהודה, קציצות לאה או מנת אלון שאותם הם שוטפים בתערובת בלתי אפשרית ומגוחכת של קוניאק עם רדבול.

עמית: בגיזרת אוכל הנשמה ירושלים חזקה במיוחד – אבל יש שלושה מקומות שכדאי לטרוח ולהכיר.

לכאן באים כדי לאכול, לא כדי לדבר. שולחן עמוס מנות יפות ובחורים יפים בפינתי

יהונתן: קודם כל –פינתי. מוסד החומוס האחד והיחיד שמציע הרבה יותר מחומוס.

עמית: חובה להבהיר שהסניף המקורי ברחוב קינג ג'ורג' לא דומה בשום דבר לאף אחד מהסניפים המשוכפלים והלא מוצלחים שקמו בכל הארץ.

יהונתן: חומוס עם בשר, חציל ממולא, אורז שעועית. הבסיס של הבסיס, אבל כמו שצריך להיות.

עמית: מי שחושק בשווארמה או נתקף רעב בשרי בשעות הלילה מוטב לו שיסור לדוכן הקבבים פיניונס שברחוב יפו, ליד בניין ג'נרלי.

יהונתן: אני לא חושב שתל אביבים יודעים מה זה בניין ג'נרלי, אבל גם אני לא יודע איך להסביר אחרת. תשאלו בדרך.

עמית: פיניונס הוא מקדש קטן לעבודתו של השף המוערך פיני לוי, ההוא מהחצר, שמגיש קבבים נהדרים והוסיף לתפריט לאחרונה גם שווארמה מצטיינת ומעורב ירושלמי.

יהונתן: מוסד אחרון חביב שפועל רק בשעות הבוקר הוא בורקס מוסא שברחוב יפו. תשכחו מעמיקם או פנסו או כל מה שידעתם על בורקס עד עכשיו. בקשו גבינה או תרד קומפלט ותבינו על מה אנחנו מדברים.

עמית: ולסיום, למי שצריך את הקפה הטוב, המאפים, הנשנוש הקליל, או חס וחלילה סובל מהמחלה שנקראת "צמחונות" – שני בתי קפה נהדרים במרכז ירושלים הם קדוש– מוסד ותיק שהוקם בערך בשנה שבה שחררנו את הכותל ומגיש מאז מאפים מושלמים ונאדי–מקום צעיר וסטודנטיאלי יותר שמגיש את אחד מתפריטי ארוחות הבוקר הכי מהנה שאנחנו מכירים.

יום שמתחיל ככה לא יכול שלא להמשיך טוב. מגש ארוחת הבוקר של קפה נאדי. הביצים לא בתמונה

יהונתן: ואם מישהו רוצה להגיד שלום לעמית או לי ואולי גם לעשות איתנו לחיים, הוא מוזמן לפאב הבית של המדור בגירסתו הירושלמית, פאב התקליט שבמעלה רחוב הלני המלכה. בירה צוננת, מוזיקה מגניבה ואווירת פאב אמיתית.

עמית: צ'ייסרים עלינו לקוראים הקבועים. בקיצור – בואו לירושלים, תראו סרטים, ובעיקר צאו להסתובב קצת ברחובות. לא תאמינו כמה זה כיף, ולא רק כי לא מזיעים.

יהונתן: ומה עם העיר העתיקה, שאפילו לא נגענו בה?

עמית: עם המדריך הזה נחכה לספטמבר. לך תדע מה יהיה…

פנקס כתובות – הדפיסו, גזרו ושמרו

אזור הסינמטק

  • פי בריבוע, קרן היסוד 36, 02-5635555 – פתוח בשבת
  • פרדיסו, קרן היסוד 36, 02-5634805 – פתוח בשבת

המושבה הגרמנית

  • מסריק, עמק רפאים 31, 02-5636418 – סגור בשבת
  • קפית, עמק רפאים 35, 02-5635284 – סגור בשבת
  • סביח 52, עמק רפאים 52 – סגור בשבת

שוק מחנה יהודה

  • 5 במאי, עץ חיים 56, 054-6295674 – סגור בשבת
  • טופולינו, אגריפס 62, 02-6223466– סגור בשבת
  • מוריס, בית יעקב 4, 050-2445251 – סגור בשבת
  • עזורה, האשכול 4 (שוק העיראקים), 02-6235204 – סגור בשבת
  • פורטונה, הערמונים 2, 02-5001787 – סגור בשבת
  • פיש אנד צ'יפס, רח' האגוז 12, 02-6249503– סגור בשבת
  • פסטה בסטה, רח' התות 8 (פינת האגוז), 077-5404633– סגור בשבת

מרכז העיר

  • בורקס מוסא, יפו 30, 02-6235273 – סגור בשבת
  • התקליט, הלני המלכה 7, 02-6244073– פתוח בשבת
  • זוני, יואל משה סלומון 15 (בסמטה), 02-6257776– פתוח בשבת
  • לינק, רח' המעלות 3, 02-6253446– פתוח בשבת
  • מונא, שמואל הנגיד 12, 02-6222283 – פתוח בשבת
  • נאדי, שמואל הנגיד 5 (פינת שץ), 02-6251737 – סגור בשבת
  • פיניונס, יפו 30, 02-6248889 – סגור בשבת
  • פינתי, המלך ג'ורג' 13,02-6254540 – סגור בשבת
  • צ'אקרה, המלך ג'ורג' 41, 02-6252733 – פתוח בשבת
  • קדוש, שלומציון המלכה 6, 02-6254210– סגור בשבת

כדי שתסיימו את הפוסט עם טעם מתוק בפה. עוגת תותים וקרם וניל של קדוש

פורסם בקטגוריה "אוכלים צהריים", כללי, מסעדות, עם התגים , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . אפשר להגיע לכאן עם קישור ישיר.

35 תגובות על טעם העיר – המדריך לתל אביבי הרעב בירושלים

  1. מאת עמית‏:

    טו-אוב!

  2. מאת יובל‏:

    מעולה!!! הולך לגזור ולשמור…

    ולמי שמגיע מתל-אביב ומתגעגע לסושי, יש כמובן את "סאקורה" האלמותית של בועז צאירי, יש מעט מאוד סושיות ברמה של סאקורה, אפילו בתל-אביב, לדעתי.

  3. מאת דודי כליפא‏:

    פוסט ענק. משתף בבייגלה. מחר בערב אנחנו בסיור 'ירושלים של לילה'.

  4. מאת דנה מלמד‏:

    מדהים.

  5. מאת להב‏:

    איזה השקעה. תודה.
    תאמת מאוד מפתיע, שיש הרבה המלצות בירושלים.
    שאלה
    ההמלצות הן לחתך הרחב ?
    בירושלים, ציון 10 קיבל אצלי, דוכן המיץ "אל ארז" בירושלים המז'. ברחוב סולטן סולימאן.

    מה מתוך ההמלצות הן בשורה קולינרית ? משהו שהביצוע שלו 10 .

  6. מאת שורף דקלים‏:

    נהדר.

    בעיקר התמונות

  7. מאת ינשופית‏:

    מ-ד-ה-י-ם

  8. מאת שקד‏:

    הקפה של מזרחי בשוק (הכל לאופה וגם קפה) הוא מתחרה ראוי לקדוש. אוכל יצירתי וטעים.

  9. מאת ליאורה‏:

    כחובבת קולינריה וירושלמית אני חייבת להסכים עם כל מילה בסקירה. כמובן שתמיד יש השגות וכו אבל אי אפשר לכתוב על כל מקום בעיר. למען האמת ביום חמישי ירדתי עם חברה במדרגות הסינמטק לסרט ובדיוק היית לפני טייק מול מצלמת טלויזיה- ממש רציתי לתפוס אותך ולהגיד שבדיוק באנו ממוריס והשיפוד של השקדים היה חלומי, אבל לא היה לי נעים להפריע ככה :)

  10. מאת כפית‏:

    מה עם המסעדה החדשה במוזיאון ישראל? שווה משהו? והאם יש משהו (בכלל, ומשהו ראוי בפרט) קרוב יחסית למוזיאון?

  11. מאת ציטרוס‏:

    פוסט מצויין ומעורר תיאבון! הנה עוד כמה המלצות להשלמת המדריך:
    נראה שעל רחביה קצת דילגת ודווקא יש פה כמה אופציות שוות ונחמדות:
    קפה יהושוע בעזה 17, הוא מקום שכונתי כייפי וטעים. ממליץ על ארות הבוקר "יהושוע" שהיא מאוד מפנקת וקצת אחרת בכל פעם (ומוגשת כל היום) ועל "המיט בולס סנדוויץ' וחברתי גלית טוענת שהלאזניה שלהם היא גם שיחוק.
    בצד השני של הרחוב יש את הלחם של תומר שמתפקד על תקן מאפייה/קונדיטוריה/מעדנייה. אפשר לשבת שם בחצר ולשתות קפה ולנשנש משהו מושחת, אפשר גם לנגוס בכריך או קיש שווים ואפשר פשוט לארוז בשקית לחם וכמה גבינות ולעשות פיקניק.תחושה מאוד "פטיסירית" ופרזיאית אם כי לעיתים גם קצת פלצנית.
    אם חושקים במשהו יותר עממי ובסיסי אז באותו רחוב יש את "הפלאפליה" (צמוד לחנות פרחים) שאני בעיקר אוהב לאכול שם עיג'ה שמנמנה בפיתה עם טחינה ועמבה וגם האורז ושעועית ברוטב עגבניות מאוד מספק יחסית למחיר. ו"בין עזה לברלין" (זאת גם הכתובת) יש שאוהבים לנגב חומוס ולאכול פלאפל אבל אני בא בשביל מרק הקובה. אחד הטובים! חוץ מאלה אם מישהו מחפש פאסט פוד טוב ואיכותי אז ברחוב הילל יש את צ'יליז שאמנם הפיצה שלה לא משתווה לזו של פי2 אבל היא גם מאוד מוצלחת והרבה יותר מגוונת (ובעיקר פתוחה כל הזמן), יש את איוו שמהווה את גרסת האגאדיר הירושלמית וכמה מחבריי מכורים להמבורגרים שלו אבל אני מעדיף לדלג ולטרוף ב"ניו דלי" (שנמצא בתחתית הרחוב) את סנדוויץ' הפרגיות בגריל שלהם.
    ולגבי האזור של השוק, אז מי שבקטע של גלידות איכותיות אז שווה לחפש את "מוסילין" שהגלידות שלהם מאוד טעימות, מקוריות ומתחלפות בהתאם לעונות השנה והמצאי בשוק ואם יש חשק לפלאפל אז כדאי ללכת 5 דקות משם לרחוב בצאלאל ל"פלאפל של שלומי" ולאכול מנה בלאפה, אגב תמיד יש שם טור לא קטן אבל שווה להמתין.

  12. מאת spur‏:

    אפשר פירוט על קפה נאדי? יש ביקורת שלך עליו שפספסתי? נשמע מעניין ואין להם אתר….

    וכמובן תודה על הסקירה :)))

  13. מאת אחתשתייםשלוש‏:

    יש עוד ערים בארץ חוץ מתל אביב וירושלים (אין ספק שהן מעניינות פחות) :)

  14. מאת תום‏:

    רשימה מעולה!
    בתור ירושלמי שאוהב לצאת ולאכול לא הייתי מצליח להרכיב רשימה מדוייקת יותר.
    אני חושב שגם ההמבורגר של אדום והחומוס של בן-סירא שווים אזכור.

  15. מאת שאמו‏:

    נהניתי מאד לקרוא את זה, כל מילה בסלע. כל המקומות שאני אוהבת :)
    לא לשכוח ללכת לחאצ'פוריה שצמודה לרחמו…

  16. מאת nir‏:

    אכלתי סבים בסביח 52 עמק רפאים היה מדהים – נקי מאוד טרי מאוד כלום לא דבל כמו שאנחנו רגילים במקומות שייש סלטים, הכל טרי ורענן מומלץ ביותר.

  17. מאת רונית יקומיס‏:

    ברצוני לקבל המלצה לגבי מסעדה שתוכל לארח 40 אורחים לערב שבת חלקם תיירים מחפשת מסעדה ישראלית רצוי אותנטית באיזור מרכז ירושלים אשמח לשמוע חוות דעת תודה

  18. באתם לי טוב
    ביום חמישי נוסע לירושלים עם העמוד הזה
    נראה מה אתם שווים

  19. מאת לירון‏:

    הלכנו לטיול אוכל בשוק מחניודה על פי ההמלצות שלך: התחלנו בצ'יפס בפורטונה, אח"כ קובה אדום ומוסקה בעזורה, לאחר שוטטות בשוק, קבבים במוריס. הוספנו גם קפה ועוגה בקפה מזרחי. היה מעולה..תודה רבה!

  20. מאת מעין‏:

    שמרתי את הפוסט המדהים הזה אי שם בזכרון לימים בהם אצטרך אותו. הימים הגיעו, חזרתי אליו, וקשה לי לבחור- ארוחת צהריים מאוחרת בשבת- איפה הכי כדאי? (אוהבת הכל, טעים לי הכל, אין מגבלות למיניהן…)

  21. מאת לירון‏:

    פי בריבוע פתחו סניף בתל אביב! באבן גבירול פינת הורקנוס…מעולה :)

  22. פינגבאק: טעם העיר 2.0 – המדריך (המעודכן) לתל אביבי הרעב בירושלים | מדבר מהבטן

  23. מאת עדי מהמרכז‏:

    נאדי בירושלים בית קפה מעולה
    נהננו מכל רגע שם
    מהשירות לאוכל לאווירה לקפה
    פשוט הכל מעולה
    מומלץ

  24. פינגבאק: ביקורת מסעדה - ארוחת טעימות במחניודה | פשוט מבשל פשוט

  25. מאת אביטל‏:

    מודרן, במוזיאון ישראל ירושלים. יותר מ-600 מקומות חניה ….
    עסקית צהריים המדליקה בעיר. וגם… הנוף האנושי, הנוף של רושלים, והמוזיאון

להגיב על הבוחן בציציות לבטל

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים

תגי HTML מותרים: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>