מדברים מהבטן גם בפייסבוק
-
פוסטים אחרונים
הרשמה לעדכונים באמצעות המייל
חדשות האוכל 23.2.12
פורסם בקטגוריה "חדשות האוכל", חדשות, עם התגים אילן גרוסי, גיא פינס, חדשות האוכל, טווינקיז, מיכאל כץ, מסעדות דגים, מסעדות חדשות, מסעדות מומלצות בירושלים, פישרמן, צ'אקרה, צ'אקרה קפה, קולוני, שיא גינס. אפשר להגיע לכאן עם קישור ישיר.
קפה צ'אקרה הינו מקום מזמין,טעים ולא יקר.
אכלנו לפני כמה ימים והיה פשוט מעדן.
כל המשפחה ללא יוצא מן הכלל נהנו עד שובע.
בהצלחה
עמית שלום,
צר לי שאני כותב לך את זה אבל
הביקורת שלך כ"כ מאפיינת ירושלמים שעברו לת"א, הידבקות במחלת ההתנשאות על ירושלים, גם כשלכאורה רוצים לפרגן.
אז מה אתה מרגיש מגניב אחרי שירדת על ירושלים עם גיא פינס, הרגשת שקיבלת את החותמת הסופית שעשית את זה וקיבלו אותך לברנז'ה של העיר הגדולה?!
עם ביקורות כאלה עדיף שתניח לעיר לנפשה ותשתדל לא לעבור את שער הגיא.
גם אם כוונותיך היו כנות, כידוע הדרך לגיהנום רצופה כוונות טובות
אהלן דודו,
אני חושב שאפשר להאשים אותי בהרבה דברים, אבל בטח לא בהתנשאות על ירושלים. איפה בדיוק ירדנו על ירושלים? שאמרנו שאין בה איפה לאכול בשבת? אין מה לעשות – עירנו היקרה סובלת מבעייה קשה בתחום האוכל בסופי שבוע, ואין דרך אחרת להגיד את זה. לא יכול להיות שבעיר של 700 אלף תושבים יש שני בתי קפה נורמליים לשתות בהם קפה או לאכול ארוחת בוקר בשבת במרכז העיר. זה לא התנשאות, זה עובדות בשטח.
בתור מי שחי את הסצינה הקולינרית של ירושלים אני מודע לגודל הבשורה שכל מקום כמו קפה צ'אקרה מהווה עבור הקהל בעיר, ומכאן ההתייחסות, שכמובן לא הייתה ביקורתית.
עמית שלום
ראשית כל תודה על תגובתך
אינטונציה היא אינטונציה, וכשגיא פינס נהנה לרדת על העיר אתה צריך לטבוח בו, זאת דעתי לפחות.
ביקורת זה דבר חשוב אבל אני חושב שיש הזדמנות לנפץ סטיגמות
ולראייה הרשימה הזו שמתעדכנת כל הזמן(מה נפתח ומה נסגר) וכוללת את כל מה שפתוח בירושלים בשבתות וחגים, תרבות, אוכל, בילוי.
כפי שתראה זה לא מעט.
http://otherjerusalem.com/%D7%A4%D7%AA%D7%95%D7%97-%D7%91%D7%A9%D7%91%D7%AA
יש הרבה מה לשפר וזה יקרה בקרוב עם מתחם הרכבת שיפתח בקיץ 2013 ומרכז שרובר לתרבות באבו-טור שייפתח מעט אחריו – שניהם כאמור יפעלו בשבתות וחגים ללא כל הגבלה.
http://www.nrg.co.il/online/54/ART2/329/202.html
http://www.haaretz.co.il/gallery/architecture/1.1534338
ההבדל הוא גם בתחושה ובמסה, אם לירושלים היה מקום כמו נמל ת"א, שמרכז במקום אחד מסה של פעילויות הדברים היו נראים אחרת וכאמור בקרוב זה ישתנה. כיום ריכוז שכזה קיים רק בעין כרם שהיא לא באמת חלק מירושלים.
נ.ב
צריך להפסיק עם מיתוס "עיר של 700 אלף איש": יש שתי אוכלוסיות שמהוות למעלה ממחצית האוכלוסיה בעיר אשר תרבותית וכלכלית אינן לוקחות חלק במשחק, תזכור שחלק גדול מהאוכלוסיה היצרנית שמבלה בעיר הוא דתי-לאומי או בנוסף אוכלוסיות חלשות חברתית-כלכלית, כך שאתה נשאר עם מספר של 100-150 אלף איש לכל היותר שצורכים ומבלים גם בסופ"שים. לאור החיתוך הגס הזה כנראה שכלכלית זהו לערך מספר המסעדות שיכולות להיות פתוחות כיום בירושלים בסופ"שים ולשרוד, (וכנראה שזה הכי הרבה בארץ אחרי ת"א ואולי גם חיפה), מבלי להכליל את ענף התיירות כי מסעדות לא יכולות לשרוד רק מעבודה בסופ"שים.
אין זה חכם להשוות זאת לת"א שנשענת על מטרופולין של 3 מיליון איש, מרביתם חילונים ואשר רמת ההכנסה שם גבוהה יותר לאין שיעור.
עמית,
מה שאתה אומר פשוט לא נכון. אולי זה היה המצב כשעזבת, אבל כיום המצב שונה. לשירותך:
http://otherjerusalem.com/%D7%A4%D7%AA%D7%95%D7%97-%D7%91%D7%A9%D7%91%D7%AA
שים לב שישנם עדכונים רבים (מאוד) בתגובות).
ואין בכך כדי להכחיש שקפה צ'אקרה הוא ברכה לעיר – הן בשל איכותו והן בשל מיקומו – על רחוב קינג ג'ורג' (שבאופן ספציפי אכן סובל ממחסור במקומות בשבת).